Skip to main content
Burritobowl med vegetarprotein | Lag din egen variant
Burritobowl med vegetarprotein | Lag din egen variant

Burritobowl med vegetarprotein | Lag din egen variant

med hjemmelagde tortillachips og avokado

Gjør middagsopplevelsen til en skikkelig fiesta med vår vegetariske burritobowl! Vi starter med ris og texmex-krydret vegetardeig, og deretter kan alle bygge sin egen bowl med masse deilige tilbehør – som hjemmelagde tortillachips, friske grønnsaker, urter og rømme.

Tags:
Rask
Vegetar
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Bygg
Soya
Hvete
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

180 g

Vegetardeig

(Inneholder: Gluten, Bygg, Soya)

2 stk

Tomat

150 g

Basmatiris

½ stk

Rødløk

1 stk

Lime

2 stk

Tortillabrød

(Inneholder: Gluten, Hvete)

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

1 stk

Avokado

4 g

Røkt paprikapulver

5 g

Tex-Mex

1 stk

Koriander

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til tortilla

¼ ts

Salt til tortillachips

¼ ts

Salt til vegetarprotein

Næringsinnhold

Kalorier908 kcal
Energi (kj)3801 kj
Fett32.9 g
Mettet fett8 g
Karbohydrater113.6 g
Sukker9.4 g
Fiber16.1 g
Protein32.7 g
Natrium0.9 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Ovnsbak tortillachips
2

I mellomtiden, skjær tortillabrød i 3 cm brede trekanter.

Bland tortillabrød med olivenolje, røkt paprikapulver og salt i en stor skål.

Fordel tortillabrød i et jevnt lag på et stekebrett med bakepapir.

Bak i ovnen i 4-6 min, til gylne og sprø. La avkjøles.

TIPS: Hold et øye med dem, så de ikke blir brent.

Forbered grønnsaker
3

Grovhakk tomat.

Finhakk rødløk.

Finhakk koriander.

Skjær lime i båter.

Forbered avokado
4

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje.

Skjær i tynne skiver og krydre med en klype salt og pepper.

Stek vegetardeig
5

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek vegetardeig med Tex-Mex, Ay Cajun-ba og salt i 4-5 min, eller til lett brunet.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener og topp med vegetardeig.

Anrett avokado, tomat, løk, tortillachips, koriander, limebåter og rømme i separate skåler.

Topp ris og vegetardeig med valgfritt tilbehør.