Meksikansk cannellinibønnebowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk cannellinibønnebowl

Meksikansk cannellinibønnebowl

med krydret yoghurt og fersk avokado

Meksikansk kikertbowl med krydret yoghurt og fersk avokado.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

1 stk

Hvitløk

1 pakke

Kikerter

5 g

Tex-Mex

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

150 g

Spisskål, skåret

1 pose

Koriander

½ stk

Lime

125 g

Cherrytomater

1 stk

Avokado

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier639 kcal
Energi (kj)2673 kj
Fett20.8 g
Mettet fett7.3 g
Karbohydrater82.3 g
Sukker7.7 g
Protein18.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 220°C/ 200°C (varmluft). Finhakk eller press hvitløk. 

Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og bland godt. Senk varmen til middels lav og la småkoke under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, til risen er mør. 

TIPS: Ikke løft lokket mens risen hviler. 

Bak kikerter
2

Hell væsken av cannellinibønner.

Klapp cannellinibønner litt tørre med et kjøkkenhåndkle, og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje og krydre med Tex-Mex, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 18-20 min, til gylne.

Forbered råvarer
3

Skjær cherrytomater i to. 

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Fjern steinen og skjær avokado i tynne skiver. Topp med en skvett limesaft og en klype salt.

Plukk blader av koriander.

Bland spisskål
4

Bland spisskål, limesaft [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Massér kålen med hendene i 30 sek. Tilsett halvparten av korianderen og bland. Du kan også tilsette en skvett olivenolje om du ønsker.

Krydre yoghurt
5

Bland yoghurt, Ay Cajun-ba og en klype salt i en skål. Du kan også tilsette en klype sukker om du ønsker.

Rør opp risen med en gaffel.

Server
6

Fordel hvitløksris i dype tallerkener.

Forsett med med cannellinibønner, spisskål, cherrytomater og avokado.

Topp med en klatt yoghurt og strø over resterende koriander.

Press en skvett limesaft over om ønskelig.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image