Skip to main content
Rustikk og varmende kjøttbollegryte
Rustikk og varmende kjøttbollegryte

Rustikk og varmende kjøttbollegryte

med sautert sopp og potet- og pastinakkmos

En varmende gryte er akkurat det man trenger når dagene begynner å bli kaldere. Denne lettlagde varianten inneholder kjøttboller, gulrot og stekt sopp som får godgjøre seg i en smaksrik rødvinssaus med kyllingbuljong. Gryten serveres på en seng av kremet rotfruktmos.

Allergener:
Gluten
Hvete
Sulfitter
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Bakepotet

½ stk

Løk

1 stk

Gulrot

100 g

Sjampinjong

250 g

Kjøttdeig av storfe

25 g

Brødrasp

(Inneholder: Gluten, Hvete)

35 g

Tomatpure

4 g

Hvitløksflørt

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder: Sulfitter)

4 g

Kyllingbuljong

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Gluten, Hvete, Soya)

1 stk

Bladpersille

1 stk

Pastinakk

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

1 ss

Olje til sopp

1 stk

Egg til kjøttboller

½ ts

Salt til kjøttboller

1 ss

Olje til steking

1 ss

Mel til saus

2 dl

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier844 kcal
Energi (kj)3532 kj
Fett37.2 g
Mettet fett11.4 g
Karbohydrater87.6 g
Sukker19.8 g
Fiber10.6 g
Protein41.6 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium544.4 mg
Potassium159 mg
Calcium1.9 mg
Iron0.3 mg

Framgangsmåte

Lag mos
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet og pastinakk i 2 cm store biter.

Kok rotfrukter i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og mos potet og pastinakk med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.

Skjær sopp i tynne skiver.

Stek sopp
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek sopp i 3-4 min, eller til brunet.

Sett til side i en skål.

Stek kjøttboller
4

Bland kjøttdeig, egg, brødrasp og salt i en stor skål.

Form farse til kjøttboller (4 per person) med fuktige hender, og legg over på en tallerken.

Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttboller, løk og gulrot i 10-12 min, til kjøttboller er lett brunet og gjennomstekte. Snu med jevne mellomrom. Senk til middels varme når de er brunet.

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Lag gryte
5

Tilsett mel, tomatpure og Hvitløksflørt i stekepannen med kjøttboller. Stek i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett kyllingbuljong, rødvinssaus, soyasaus og vann. Senk til middels varme og la småkoke i 3-4 min, eller til tyknet.

Vend stekt sopp i gryten.

Grovhakk persille.

Server
6

Anrett potetmos og kjøttbollegryte i dype tallerkener.

Garner med persille.