Våre matkasserHjelpGavekort
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rekerisotto

Rekerisotto

med cherrytomater, spinat og basilikum

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Skalldyr
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

15 ml

Balsamico

1 stk

Sjalottløk

2 stk

Hvitløk

150 g

Risottoris

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)

125 g

Cherrytomater

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Sitron

4 g

Grønnsaksbuljong

1 pose

Basilikum

40 g

Finrevet ost

4 g

Hvitløksflørt

½ stk

Rød chili

Ikke inkludert i matkassen din

5 dl

Vann (steg 2)

1 ss

Smør (steg 1)

etter behov

Sukker (steg 3)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier503 kcal
Energi (kj)2105 kj
Fett14.66 g
Mettet fett8.7 g
Karbohydrater65.84 g
Sukker4.8 g
Protein21.66 g
Natrium0 mg

Stekepanne
Rivjern
Stekebrett

Framgangsmåte

Forbered risotto
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Finhakk sjalottløk. Finhakk eller press hvitløk. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] med en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek sjalottløk og halvparten av hvitløken i 2-3 min mens du rører. Tilsett risottoris og stek i 1-2 min, til lett gjennomsiktig.

Bak risotto
2

Tilsett vann* [5 dl | 10 dl], Hvitløksflørt og grønnsaksbuljong til stekepannen. Kok opp, deretter fjern fra varmen. Forsiktig overfør risottoen til en ildfast form. Dekk til med folie og bak i ovnen i 18-22 min, til væsken er redusert og risen er “al dente”. TIPS: “Al dente” betyr at risen er gjennomstekt, men fortsatt har litt tyggemotstand.

Bak cherrytomater
3

Skjær cherrytomater i to. Fordel cherrytomater på et stekebrett med bakepapir. Drypp over balsamico og en skvett olivenolje*, og krydre med en klype sukker*, salt* og pepper*. Sett tomatene inn i ovnen når risottoen har 15 min igjen.

Stek reker
4

Skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Grovhakk basilikum (med stilk). Riv en stor klype sitronskall og skjær sitron i båter. Varm opp stekepannen med en skvett olivenolje* på middels høy varme når det er ca. 7 min igjen av risottoen. Stek reker med chili, en klype sitronskall og resterende hvitløk i 2-3 min på hver side. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Bland risotto
5

Ta ut den ildfaste formen og rør inn spinat, halvparten av finrevet ost, en klype sitronskall, en stor skvett sitronsaft og mesteparten av basilikum. Tilsett smør* [1 ss | 2 ss]. Smak til med salt* og pepper*. Forsiktig rør inn halvparten av cherrytomatene. Tilsett en skvett vann* hvis risottoen er tørr. TIPS: Her gjelder det å smake seg til med salt og pepper.

Server
6

Fordel risotto i dype tallerkener. Topp med reker, resterende cherrytomater, basilikum og finrevet ost. Server sitronbåter på siden.