
Tex-Mex-krydret kylling
med ovnsbakt søtpotet og pico de gallo
I dag skal vi lage et ekte festmåltid med mange overraskelser! Vi drømmer oss bort til Mexico og krydrer vår møre kylling med Tex-Mex. Og vi skal selvfølgelig ha poteter til, men vi prøver noe nytt og lager pommes frites av søtpotet! Spennende tilbehør er en pico de gallo med avokado, tomat, rødløk, koriander og lime.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
450 g
Søtpotet
1 stk
Avokado
½ stk
Rødløk
1 stk
Tomat
1 stk
Lime
½ stk
Jalapeno
300 g
Kyllingbryst
5 g
Tex-Mex
Ikke inkludert i matkassen din
2 ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Framgangsmåte
Sett oven på 220°C/200°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 1 cm staver og fordel på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.
Krydre kylling på begge sider med Tex-Mex og en klype salt*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet.
Overfør kylling til stekebrettet med søtpotet og bak i 9-10 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Del avokado i to, fjern steinen og grav ut innmaten med en skje. Skjær deretter i 1 cm biter. Skjær tomat i 1 cm terninger. Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P]. Skjær lime i båter. Finhakk jalapeño [1/2 stk, 2P].
Bland forsiktig avokado, tomat, rødløk, limesaft* [1 ss | 2 ss], olivenolje* [2 ss | 4 ss], salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper* i en skål. Skjær kylling i 2 cm skiver. TIPS: Tilsett jalapeño i pico de gallo hvis du liker sterk mat.
Anrett søtpotet, kylling og pico de gallo på tallerkener. Serveres med resterende limebåter ved siden av.