topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tex-Mex-krydret kylling

Tex-Mex-krydret kylling

med ovnsbakt søtpotet og pico de gallo

I dag skal vi lage et ekte festmåltid med mange overraskelser! Vi drømmer oss bort til Mexico og krydrer vår møre kylling med Tex-Mex. Og vi skal selvfølgelig ha poteter til, men vi prøver noe nytt og lager pommes frites av søtpotet! Spennende tilbehør er en pico de gallo med avokado, tomat, rødløk, koriander og lime.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Proteinrik
Under 50g karbo
Melkefri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

450 g

Søtpotet

1 stk

Avokado

½ stk

Rødløk

1 stk

Tomat

1 stk

Lime

½ stk

Jalapeno

300 g

Kyllingbryst

5 g

Tex-Mex

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier611 kcal
Energi (kj)2555 kj
Fett26.6 g
Mettet fett4.8 g
Karbohydrater41.8 g
Sukker7.1 g
Protein40.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak søtpotet
1

Sett oven på 220°C/200°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 1 cm staver og fordel på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.

Stek kylling
2

Krydre kylling på begge sider med Tex-Mex og en klype salt*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet.

Ovnsbak kylling
3

Overfør kylling til stekebrettet med søtpotet og bak i 9-10 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
4

Del avokado i to, fjern steinen og grav ut innmaten med en skje. Skjær deretter i 1 cm biter. Skjær tomat i 1 cm terninger. Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P]. Skjær lime i båter. Finhakk jalapeño [1/2 stk, 2P].

Bland pico de gallo
5

Bland forsiktig avokado, tomat, rødløk, limesaft* [1 ss | 2 ss], olivenolje* [2 ss | 4 ss], salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper* i en skål. Skjær kylling i 2 cm skiver. TIPS: Tilsett jalapeño i pico de gallo hvis du liker sterk mat.

Server
6

Anrett søtpotet, kylling og pico de gallo på tallerkener. Serveres med resterende limebåter ved siden av.

 

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image