Pasta med pesto er en klassiker - enkel, rask og en sikker middagsfavoritt. Prøv en smakfull luksusvariant ved å lage pestoen fra bunnen av, og kombiner spaghettien med stekt brokkoli, gresk salatost og ruccola.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
1 stk
Citrus
40 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
2 stk
Basilikum
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde spor av: Hvete, Sesam, Rug, Peanøtter, Spelt, Gluten, Nødder, Bygg, Havre)
250 g
Brokkoli
40 g
Ruccola
100 g
Gresk salatost
(Inneholder: Melk)
180 g
Spaghetti
(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)
15 g
Pistasjnøtter
(Inneholder: Nødder, pistasjnøtter Kan inneholde spor av: Hvete, Gluten, Havre, Sesam, Bygg, Peanøtter, Spelt, Rug)
1 dl
Spart pastavann
1 ss
Olje til pasta
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til grønnsaker
2 ss
Olje til pesto
½ ts
Salt til pesto
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Kok pasta i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Hell ut vannet og legg pasta tilbake i kjelen. Rør inn en skvett olivenolje.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.
Varm opp olivenolje i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek brokkoli i 5-6 min, eller til myknet.
Krydre med salt og en klype pepper.
TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.
I mellomtiden, finhakk basilikum og pinjekjerner.
Finhakk eller press hvitløk.
Del sitrusfrukt i to.
Bland basilikum, hvitløk, pinjekjerner, en stor skvett sitrusfruktsaft, finrevet ost, olivenolje, salt og en klype pepper i en liten skål.
Tilsett pesto og brokkoli i kjelen med pasta, og bland godt.
Smuldre salatost.
Skyll ruccola.
Anrett pasta i dype tallerkener og topp med salatost og ruccola.
Strø over pistasjnøtter.