Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Ørret er en nydelig fisk som er både rask og enkel å tilberede. Vi lar oss inspirere av det japanske kjøkkenet, og smaksetter fisken med en teriyakiglaze. Fisken serveres med luftig ingefærris og en mild og kremet asiatisk majones. Vi lager også en grønn salat som tilbehør, bestående av gulrot, agurk, salat og ristede sesamfrø vendt i en syrlig limedressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Ørret
(Inneholder Fisk)
75 g
Teriyakisaus
(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)
25 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
150 g
Jasminris
1 stk
Ingefær
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Agurk
½ stk
Lime
1 stk
Gulrot
½ ss
Olivenolje (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Vann (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Riv ingefær (uskrelt).
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek ingefær [2 ts | 4 ts] i 30 sek, til velduftende.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Skyll spinat.
Skjær agurk i 2 cm store biter.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Bland olivenolje [1 ss | 2 ss], limesaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål. Sett til side.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist sesamfrø under omrøring i 3-4 min, eller til gylne. Sett til side i en liten skål.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i samme stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Stek fisk med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
I mellomtiden, bland teriyakisaus og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Ta pannen av varmen og tilsett teriyakisaus. Vend fisk i saus.
Vend inn spinat, gulrot, agurk og sesamfrø i skålen med limedressing rett før servering.
Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.
Anrett fisk og salat på tallerkenene og topp fisk med saus fra pannen.
Server med en klatt asiatisk majones [1/2 pakke, 2P].