Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Rødløk
20 g
Finrevet ost
150 g
Portobello
4 g
Panamat
250 g
Kjøttdeig av storfe
500 g
Poteter
25 g
Majones
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
1 pose
Gressløk
¼ ss
Olivenolje (steg 2)
1 ts
Sukker (steg 2)
2 ss
Vann* (steg 2)
½ ts
Salt (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm staver. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt. Bak på øverste hylle i ovnen i 20-25 min, til gylne.
Skjær rødløk i tynne skiver. Varm opp olivenolje* [1/4 ss | 1/2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek rødløk i 5-6 min under omrøring. Tilsett vann* [2 ss | 4 ss], sukker* [1 ts | 2 ts] og en klype salt* og bland godt. Stek i ytterligere 3-5 min, til mørk og karamellisert. Ta stekepannen av varmen og sett til side frem til servering.
Skjær stilken av portobellosopp. Plasser på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 12-15 min. Bland kjøttdeig, Panamat og salt* [½ ts | 1 ts] i en stor skål. Bruk fuktige hender til å forme kjøttdeigen til hakkebiffer (1 per person).
Varm opp en skvett olivenolje* i en ny stekepanne på middels høy varme. Stek hakkebiff i 4-5 min på hver side. Strø forsiktig finrevet ost over like før de er ferdige og stek under lokk i 1-2 min. Overfør til en tallerken og dekk med sølvpapir frem til servering. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Skjær gressløk i tynne skiver. Bland strimlet salat, en klype salt* og pepper* og gressløk (spar litt til pynt) i en stor skål. Masser med hendene i 30 sek, til mør.
Fordel pommes frites og hakkebiffer på tallerkener. Topp hakkebiff med karamellisert rødløk og portobello. Server salat og majones ved siden av. Pynt med resterende gressløk.