Våre matkasserHjelpGavekort
Gratinert hakkebiff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratinert hakkebiff

Gratinert hakkebiff

med ovnsbakt portobello og karamellisert rødløk

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Allergener:
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Rødløk

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

150 g

Portobello

4 g

Panamat

250 g

Kjøttdeig av storfe

500 g

Poteter

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde Selleri)

1 pose

Gressløk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ss

Olivenolje (steg 2)

1 ts

Sukker (steg 2)

2 ss

Vann* (steg 2)

½ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier633 kcal
Energi (kj)2648 kj
Fett32.1 g
Mettet fett10.4 g
Karbohydrater55.1 g
Sukker20.7 g
Protein37 g
Natrium0 mg

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm staver. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt. Bak på øverste hylle i ovnen i 20-25 min, til gylne.

Karamelliser rødløk
2

Skjær rødløk i tynne skiver. Varm opp olivenolje* [1/4 ss | 1/2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek rødløk i 5-6 min under omrøring. Tilsett vann* [2 ss | 4 ss], sukker* [1 ts | 2 ts] og en klype salt* og bland godt. Stek i ytterligere 3-5 min, til mørk og karamellisert. Ta stekepannen av varmen og sett til side frem til servering.

Bak portobello
3

Skjær stilken av portobellosopp. Plasser på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 12-15 min. Bland kjøttdeig, Panamat og salt* [½ ts | 1 ts] i en stor skål. Bruk fuktige hender til å forme kjøttdeigen til hakkebiffer (1 per person). 

Stek hakkebiff
4

Varm opp en skvett olivenolje* i en ny stekepanne på middels høy varme. Stek hakkebiff i 4-5 min på hver side. Strø forsiktig finrevet ost over like før de er ferdige og stek under lokk i 1-2 min. Overfør til en tallerken og dekk med sølvpapir frem til servering. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Lag salat
5

Skjær gressløk i tynne skiver. Bland strimlet salat, en klype salt* og pepper* og gressløk (spar litt til pynt) i en stor skål. Masser med hendene i 30 sek, til mør.

Server
6

Fordel pommes frites og hakkebiffer på tallerkener. Topp hakkebiff med karamellisert rødløk og portobello. Server salat og majones ved siden av. Pynt med resterende gressløk.