topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
"Kosmisk" kylling

"Kosmisk" kylling

med "månepoteter" og tzatziki

Vi feirer lanseringen av familiefilmen Lightyear på Disney+ med intergalaktiske middager inspirert av filmen. Spenn dere fast, reisen går mot et kosmisk smakseventyr for hele familien! Dette er ikke bare kylling med poteter, en velkjent familiefavoritt, men kosmisk kylling omgitt av sprø månepoteter og delikat tzatziki som løfter middagen til nye galakser.

Tags:
Under 650 kcal
Barnevennlig
Allergener:
Egg
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

4 g

Hvitløksflørt

300 g

Kyllingbryst

2 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 stk

Rødløk

½ stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

¼ pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier462 kcal
Energi (kj)1933 kj
Fett8.45 g
Mettet fett4.3 g
Karbohydrater54.1 g
Sukker10.6 g
Protein41.51 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm båter. Fordel poteter på den ene siden av et stekebrett [2 stekebrett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med hvitløksflørt og en klype salt* og pepper*. Bland godt og stek i 25-30 min, til gylne.

Riv agurk
2

Riv agurk grovt. Krydre med en klype salt*.

Lag tzatziki
3

Riv hvitløk [½ stk, 2P] fint. Legg agurk i en sil og klem ut overflødig væske. Bland agurk, creme fraiche [2 ss | 4 ss], hvitløk, en skvett vann* og en klype salt* og pepper* i en skål.

Stek kylling
4

Skjær rødløk i 2 cm båter. Krydre kylling med Mamas Favoritt [½ pakke, 2P] og en klype salt* og pepper*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side. Legg kylling og rødløk (spar 1-2 båter) på stekebrettet. Stek i 10-12 min, til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag tomatsalat
5

Finhakk resterende rødløkbåter. Skjær tomat i tynne skiver. Grovhakk persille. Bland rødløk, tomat, persille (spar litt til servering), balsamico og en klype salt* og pepper* i en skål. Tilsett en skvett olivenolje* om ønskelig.

Server
6

Anrett kylling, poteter, tomatsalat og tzatziki på tallerkener. Strø over resterende persille.