HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right icon"Kosmisk" Kylling
topBanner
"Kosmisk" kylling

"Kosmisk" kylling

med "månepoteter" og tzatziki

LIGHTYEAR

Vi feirer lanseringen av familiefilmen Lightyear på Disney+ med intergalaktiske middager inspirert av filmen. Spenn dere fast, reisen går mot et kosmisk smakseventyr for hele familien! Dette er ikke bare kylling med poteter, en velkjent familiefavoritt, men kosmisk kylling omgitt av sprø månepoteter og delikat tzatziki som løfter middagen til nye galakser.

Tags:Under 650 kcalBarnevennlig
Allergener:EggMelkSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

4 g

Hvitløksflørt

300 g

Kyllingbryst

2 g

Mamas Favoritt

(InneholderEgg)

1 stk

Rødløk

½ stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

37.5 g

Creme fraiche

(InneholderMelk)

12 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)
Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier462 kcal
Energi (kj)1933 kj
Fett8.45 g
Mettet fett4.3 g
Karbohydrater54.1 g
Sukker10.6 g
Protein41.51 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm båter. Fordel poteter på den ene siden av et stekebrett [2 stekebrett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med hvitløksflørt og en klype salt* og pepper*. Bland godt og stek i 25-30 min, til gylne.

2

Riv agurk grovt. Krydre med en klype salt*.

3

Riv hvitløk [½ stk, 2P] fint. Legg agurk i en sil og klem ut overflødig væske. Bland agurk, creme fraiche [2 ss | 4 ss], hvitløk, en skvett vann* og en klype salt* og pepper* i en skål.

4

Skjær rødløk i 2 cm båter. Krydre kylling med Mamas Favoritt [½ pakke, 2P] og en klype salt* og pepper*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side. Legg kylling og rødløk (spar 1-2 båter) på stekebrettet. Stek i 10-12 min, til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Finhakk resterende rødløkbåter. Skjær tomat i tynne skiver. Grovhakk persille. Bland rødløk, tomat, persille (spar litt til servering), balsamico og en klype salt* og pepper* i en skål. Tilsett en skvett olivenolje* om ønskelig.

6

Anrett kylling, poteter, tomatsalat og tzatziki på tallerkener. Strø over resterende persille.