Skip to main content
Middelhavsinspirert rekepasta
Middelhavsinspirert rekepasta

Middelhavsinspirert rekepasta

med sprø gresskarkjerner og italiensk ost

Er barna sultne? Da har du valgt riktig oppskrift, for vi skal trylle frem en superrask, men likevel mettende og fantastisk smakfull rett. Vi gjør det enkelt og steker reker, løk og tomat som får putre i en herlig saus med spinat, fløte og masse nydelige krydder. Vi rører inn spaghetti, topper med gresskarkjerner og ost, og så er maten klar.

Tags:
Rask
Superrask
Allergener:
Gluten
Hvede
Milk
Egg
Crustaceans
Celery

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Spaghetti

150 ml

Matfløte

20 g

Finrevet ost

150 g

Reker

4 g

Middelhavsdrøm

60 g

Spinat

4 g

Mamas Favoritt

4 g

Grønnsaksbuljong

1 stk

Løk

2 stk

Tomat

10 g

Gresskarkjerner

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

Næringsinnhold

Kalorier662 kcal
Energi (kj)2770 kj
Fett25 g
Mettet fett11.7 g
Karbohydrater74.8 g
Sukker11.3 g
Fiber6 g
Protein30.1 g
Natrium408 mg
Calcium0.5 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok spaghetti
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.
 
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell ut resten. 
 
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
 
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver. 
 
Grovhakk tomat. 
 
Skyll spinat. 
 
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 
 
Stek reker, løk, tomat, Mamas Favoritt, Middelhavsdrøm, salt [1/4 ts | 1/2 ts]
og en klype pepper i 3-4 min, eller til løken er myk.

Lag saus
3

Senk til middels varme og tilsett spinat, matfløte [1/2 pakke, 2P], pastavann [1/2 dl | 1 dl] og grønnsaksbuljong. 
 
Kok i 1-2 min, eller til spaghettien er ferdig. 
 
Rør inn spaghetti.
 
TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matt i midten.

Server
4

Anrett rekepasta i dype tallerkener. 
 
Pynt med gresskarkjerner og finrevet ost.