Denne luksusoppskriften er proppet full av herlige smaker og farger! Vi ovnsbaker en rekke rotfrukter som vi krydrer med vår egen krydderblanding, Hvitløksflørt. Samtidig som de godgjør seg i ovnen, steker vi marinert svinekjøtt i pannen. De ovnsbakte rotfruktene blandes med fersk spinat, og vi topper det hele med en kremet pestodressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
½ stk
Squash
50 g
Kremet pestodressing
30 g
Spinat
1 stk
Rødbete
1 stk
Pastinakk
300 g
Svin ytrefilet
1 stk
Løk
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder: Egg, Sennep)
1 stk
Knollselleri
(Inneholder: Selleri)
275 g
Blomkål
½ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til kjøtt
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær løk i 2 cm store båter.
Skjær rødbete og pastinakk (uskrelt) i 2 cm store biter.
Skrell og skjær knollselleri i 2 cm brede båter.
Skjær blomkål i 2 cm store buketter.
Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med Hvitløksflørt, salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
Skjær svinefilet i skiver (1 per person) på et eget skjærebrett.
I mellomtiden, bland svinefilet, salt, Jorda Rundt og en klype pepper i en stor skål.
Skyll spinat.
Skjær squash i 1 cm tykke halvmåner.
Tilsett squash på samme stekebrett når det gjenstår 15 min av rotfruktenes steketid.
Når det gjenstår 5 min av rotfruktenes steketid, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Stek svinekjøtt i 3-4 min på hver side, eller til gyllent og gjennomstekt.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
Bland spinat på stekebrettet med ferdige grønnsaker.
Skjær kjøtt i skiver.
Anrett rotfrukter med spinat på tallerkener.
Topp med kjøtt og en klatt pestodressing.