Skip to main content
Brunet svinefilet og ovnsbakte rotfrukter
Brunet svinefilet og ovnsbakte rotfrukter

Brunet svinefilet og ovnsbakte rotfrukter

med kremet pestodressing

Denne luksusoppskriften er proppet full av herlige smaker og farger! Vi ovnsbaker en rekke rotfrukter som vi krydrer med vår egen krydderblanding, Hvitløksflørt. Samtidig som de godgjør seg i ovnen, steker vi marinert svinekjøtt i pannen. De ovnsbakte rotfruktene blandes med fersk spinat, og vi topper det hele med en kremet pestodressing.

Tags:
Hvetefri
Melkefri
Barnevennlig
Mer grønt
Proteinrik
Under 50g karbo
Under 650 kcal
Allergener:
Egg
Sennep
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

½ stk

Squash

50 g

Kremet pestodressing

30 g

Spinat

1 stk

Rødbete

1 stk

Pastinakk

300 g

Svin ytrefilet

1 stk

Løk

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder: Egg, Sennep)

1 stk

Knollselleri

(Inneholder: Selleri)

275 g

Blomkål

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til kjøtt

Næringsinnhold

Kalorier468 kcal
Energi (kj)1958 kj
Fett16.9 g
Mettet fett2.3 g
Karbohydrater29.5 g
Sukker18.6 g
Protein44.4 g
Natrium33.8 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak rotfrukter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær løk i 2 cm store båter.

Skjær rødbete og pastinakk (uskrelt) i 2 cm store biter.

Skrell og skjær knollselleri i 2 cm brede båter.

Skjær blomkål i 2 cm store buketter.

Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med Hvitløksflørt, salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Krydre kjøtt
2

Skjær svinefilet i skiver (1 per person) på et eget skjærebrett.

I mellomtiden, bland svinefilet, salt, Jorda Rundt og en klype pepper i en stor skål.

Skyll spinat.

Skjær squash i 1 cm tykke halvmåner.

Tilsett squash
3

Tilsett squash på samme stekebrett når det gjenstår 15 min av rotfruktenes steketid.

Stek svinekjøtt
4

Når det gjenstår 5 min av rotfruktenes steketid, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Stek svinekjøtt i 3-4 min på hver side, eller til gyllent og gjennomstekt.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Tilsett spinat
5

Bland spinat på stekebrettet med ferdige grønnsaker.

Skjær kjøtt i skiver.

Server
6

Anrett rotfrukter med spinat på tallerkener.

Topp med kjøtt og en klatt pestodressing.