HelloFresh
Oppskrifter
Laktosefrie Oppskrifter

Mest populære oppskrifter

Laktosefrie oppskrifter: Lag middag uten melk og laktose

Har du laktoseintoleranse eller ønsker du å prøve en laktosefri diett? Her finner du mange oppskrifter på middager uten melk og laktose. Perfekt for deg som ikke tåler melk, er intolerant eller ønsker en melkefri kost.

Prøv våre laktosefrie oppskrifter

Laktosefrie oppskrifter for enhver smak

Få oppskrifter på laktosefri mat fra hele verden hos HelloFresh

Tacos, bibimbap, bowls og pasta. Med HelloFresh kan du smake på en helt ny verden av mat – også laktosefri mat. På denne siden finner du alt fra cajunkrydret kylling til indisk kokosnøttcurry og italiensk pasta med fersk fisk. Og mye, mye mer. Våre laktosefrie oppskrifter er laget med presisjon, slik at fraværet av laktose erstattes sømløst med smaker som tilfredsstiller smaksløkene. Resultatet er retter som er både velsmakende og laktosefrie.

Oppskriftene våre som er markert med “melkefrie”, som du finner på denne siden, er helt fri for melk og laktose. Våre laktosefrie oppskrifter er nemlig utviklet for å dekke et bredt spekter av smaker uten laktose. Du kan derfor nyte disse rettene uten å bekymre deg for laktoseintoleranse, noe som gjør måltidene til en hyggelig opplevelse for alle.

Hos HelloFresh mener vi at alle bør ha tilgang til smakfulle oppskrifter som er enkle å lage, uavhengig av kostholdspreferanser. Derfor kan du opplev gleden ved laktosefri matlaging med vårt mangfoldige utvalg av oppskrifter som holder smak og diettbehov i perfekt harmoni.

Hva betyr laktosefri?

For å kunne forstå hva ‘laktosefritt’ betyr, er det nok en god ide å vite hva laktose i seg selv er. Laktose kalles vanligvis melkesukker, og er karbohydratet i melk, som består av to mindre molekyler - eller sukkerarter - galaktose og glukose. Laktose kan ikke tas opp i tarmen før det brytes ned til molekyler. For å absorbere laktose trengs et enzym som kalles laktase i den første delen av tynntarmen. Kroppen produserer dette enzymet selv, men hvis kroppen produserer for lite laktase, må inntaket av laktose reduseres for å unngå ubehag i magen.

Dessverre, for deg som ikke tåler laktose, finnes laktose i mange matvarer - hvilket du helt sikkert allerede vet. Men visste du at det er helt trygt å spise mat laget av kokosmelk? Kokosmelk inneholder nemlig ikke melkesukker eller laktose. Og det gjør heller ikke plantebasert drikke – så du kan helt trygt erstatte kumelk med mandelmelk, soyamelk, kokosmelk, rismelk og havremelk i matlagingen din.

Feta og halloumi kan derimot inneholde spor av laktose. Hvis du ønsker et kosthold med laktosefrie produkter, bør du derfor unngå fetaost og halloumi i blant annet salater.

Ofte stilte spørsmål om laktosefri mat

Hva er et laktosefritt kosthold?

Å følge en laktosefri diett innebærer å erstatte alle vanlige meieriprodukter med laktosefrie alternativer. Det betyr at melk, yoghurt, fløte, fløteost og rømme bør utelates eller erstattes med laktosefrie alternativer.

Hvorfor spise laktosefritt?

Du kan bli diagnostisert som laktoseintolerant av legen din, og da er det nødvendig med et laktosefritt kosthold. Det finnes ulike grader av laktoseintoleranse, der noen tåler en liten mengde laktose, mens andre ikke tåler laktose i det hele tatt. Å være laktoseintolerant betyr at tarmen har vanskeligere for å bryte ned laktosen og melkesukkeret som finnes i melk og meieriprodukter. Personer med laktoseintoleranse kan derfor oppleve magesmerter, oppblåsthet eller diaré når de spiser mat med laktose.

Hva inneholder ikke laktose?

De fleste matvarer og ingredienser som ikke er melk eller meieriprodukter, inneholder ikke laktose. For eksempel er ferskt kjøtt, fisk, fjærkre, egg, frukt, grønnsaker, mel, sukker, frokostblandinger, olje, nøtter og frø laktosefrie.

Hva kan man spise når man har laktoseintoleranse?

Du har mange deilige alternativer! Fokuser på laktosefrie meieriprodukter, meierialternativer (soyamelk, etc.), faste oster (vellagrede oster har naturlig lite laktose), og masse frukt, grønnsaker, nøtter, fisk og kjøtt.

Hva er laktose?

Laktose er et melkesukker, altså et naturlig sukker som finnes i melk fra kyr, geiter og andre pattedyr. Kroppen trenger et enzym som heter laktase for å fordøye laktose.

Hva bør man unngå ved laktoseintoleranse?

Unngå fersk melk, fløte, prim, brunost og iskrem, da disse har høyt laktoseinnhold. Sats heller på laktosefrie eller laktosereduserte alternativer. Les matvareetiketter nøye for å sjekke ingrediensene.

Gled deg til middag hver dag!

+5

Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!

Oppskrifter du vil elske!

Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine levert på dørstokken hver uke

Spar opptil 1649 kr