Skip to main content
Misoglasert hyse

Misoglasert hyse

med syltede grønnsaker og coleslaw

Miso er en pasta laget av soyabønner som er populær i japansk matlaging. I kveld steker vi hyse og blander den med en nydelig saus av misopasta, soyasaus og hvitløk. Vi serverer vår misoglaserte hyse med ris, coleslaw og syltet agurk og gulrot.

Tags:
Rask
Melkefri
Spis meg først
Allergener:
Egg
Sennep
Hvete
Soya
Gluten
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Sitrusfrukt

25 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

½ stk

Agurk

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Hvitløk

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

250 g

Hyse

(Inneholder: Fisk)

1 stk

Gulrot

30 g

Misopasta

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

4 g

Maisstivelse

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ts

Sukker til sylting

1 ss

Vann til sylting

1 ts

Sukker til glaze

½ dl

Vann til glaze

2 ss

Vann til jevning

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til fisk

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier629 kcal
Energi (kj)2633 kj
Fett15 g
Mettet fett1.8 g
Karbohydrater85.1 g
Sukker12.9 g
Protein38.2 g
Natrium3.1 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt. Sett på lokk, senk til middels lav varme og la putre i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Sylt grønnsaker
2

I mellomtiden, skrell agurk og gulrot til lange bånd med en skreller.

Skjær sitrusfrukt i båter.

Bland sitrusfruktsaft, sukker, vann og en klype salt i en mellomstor skål.

Vend agurk og gulrot i laken og sett til side.

Hell ut laken før servering.

Lag misosaus
3

Finhakk eller press hvitløk.

Bland misopasta, soyasaus, hvitløk, sukker og vann i en liten skål. Sett til side.

Visp sammen maisstivelse og vann i en ny liten skål.

VIKTIG: I denne oppskriften brukes halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!

Stek fisk
4

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og pepper.

Stek i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Tilsett misoglaze og maisstivelse og stek videre i 30 sek, eller til noe tyknet. Ta stekepannen av varmen og vend fisken forsiktig i sausen. Tilsett en skvett vann om sausen er for tykk.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Lag kålslaw
5

I mellomtiden, bland kålblanding og majones i en mellomstor skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Server
6

Press hver porsjon ris ned i en liten skål. Legg en tallerken over skålen, snu opp ned og ta av skålen for å lage en riskuppel.

Legg fisk, kålslaw og syltede grønnsaker ved siden av.

Hell misosaus over fisken.