Miso er en pasta laget av soyabønner som er populær i japansk matlaging. I kveld steker vi hyse og blander den med en nydelig saus av misopasta, soyasaus og hvitløk. Vi serverer vår misoglaserte hyse med ris, coleslaw og syltet agurk og gulrot.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Sitrusfrukt
25 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
½ stk
Agurk
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Hvitløk
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
250 g
Hyse
(Inneholder: Fisk)
1 stk
Gulrot
30 g
Misopasta
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
4 g
Maisstivelse
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
1 ts
Sukker til glaze
½ dl
Vann til glaze
2 ss
Vann til jevning
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til fisk
¼ ts
Salt til salat
Kok opp vann i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt. Sett på lokk, senk til middels lav varme og la putre i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skrell agurk og gulrot til lange bånd med en skreller.
Skjær sitrusfrukt i båter.
Bland sitrusfruktsaft, sukker, vann og en klype salt i en mellomstor skål.
Vend agurk og gulrot i laken og sett til side.
Hell ut laken før servering.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland misopasta, soyasaus, hvitløk, sukker og vann i en liten skål. Sett til side.
Visp sammen maisstivelse og vann i en ny liten skål.
VIKTIG: I denne oppskriften brukes halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og pepper.
Stek i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Tilsett misoglaze og maisstivelse og stek videre i 30 sek, eller til noe tyknet. Ta stekepannen av varmen og vend fisken forsiktig i sausen. Tilsett en skvett vann om sausen er for tykk.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, bland kålblanding og majones i en mellomstor skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Press hver porsjon ris ned i en liten skål. Legg en tallerken over skålen, snu opp ned og ta av skålen for å lage en riskuppel.
Legg fisk, kålslaw og syltede grønnsaker ved siden av.
Hell misosaus over fisken.