topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunkrydret ørret

Cajunkrydret ørret

med syrlig tabboulehsalat og mynteyoghurt

Tabbouleh er en bulgursalat fra Libanon som kan inneholde mange spennende ingredienser. Dagens tabboulehsalat frister med bulgur, agurk, tomat, rødløk, persille og sitron. Vi serverer vår tabbouleh med cajunkrydret ørret, og topper alt med en frisk mynteyoghurt.

Tags:
Rask
Proteinrik
Kalorilett
Under 50g karbo
Allergener:
Fisk
Sulfitter
Melk
Hvete
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Ørret

(Inneholder Fisk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 pose

Mynte

1 pose

Bladpersille

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Agurk

½ stk

Rødløk

½ stk

Sitron

2 stk

Tomat

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier523 kcal
Energi (kj)2187 kj
Fett25 g
Mettet fett6.2 g
Karbohydrater35.8 g
Sukker7.6 g
Protein33 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl].

Tilsett bulgur og salt [1/4 ts | 1/2 ts], og senk til middels varme. Kok i 9-10 min, eller til 'al dente'. Hell ut vannet. 

Lag mynteyoghurt
2

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Plukk og finhakk mynteblader.

Bland yoghurt, mynte, en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.

Stek fisk
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre alle sider med Ay Cajun-ba.

Stek ørret med skinnet ned i 4-5 min. Snu og stek videre i 3-4 min, til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Forbered råvarer
4

Skjær agurk og tomat i 1 cm biter. 

Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P]. 

Grovhakk persille.

Lag tabbouleh
5

Bland agurk, tomat, rødløk, persille, saft fra resterende sitronbåter og olivenolje [1 ss | 2 ss] i kjelen med bulgur. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Server
6

Anrett tabbouleh i dype tallerkener.

Topp med fisk. 

Drypp over mynteyoghurt.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image