HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPanert Torsk
topBanner
Panert torsk

Panert torsk

med vårløksblandet potetmos og ovnsbakte grønnsaker

Panert torsk med vårløksblandet potetmos og ovnsbakte grønnsaker.

Tags:Under 650 kcalBarnevennlig
Allergener:FiskGlutenMelkEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

250 g

Torsk

(InneholderFisk)

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten)

500 g

Bakepotet

1 stk

Vårløk

2 stk

Tomat

1 stk

Squash

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

½ pose

Dill

4 g

Mamas Favoritt

(InneholderEgg)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

1 stk

Egg (steg 4)

1 ss

Hvetemel (steg 4)

½ ts

Salt (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier652 kcal
Energi (kj)2727 kj
Fett21.61 g
Mettet fett5.8 g
Karbohydrater71.7 g
Sukker12.7 g
Protein40.59 g
Natrium0.1 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Kok opp en kjele med saltet* vann*. Skrell og skjær potet i 2 cm biter. Kok poteter i 11-13 min, til møre. Hell av vannet. Tilsett melk* [2 ss | 4 ss] og salt* [½ ts | 1 ts], og mos potetene med en potetmoser eller gaffel. Tilsett en klatt smør* og en klype pepper* om ønskelig.

2

Skjær tomat og squash i 2 cm biter. Fordel tomat og squash på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje* [½ ss | 1 ss] og krydre med salt* [½ ts| 1 ts] og en klype pepper*. Stek i 15-17 min, til møre og lett forkullet.

3

Skjær vårløk i tynne skiver. Finhakk dill [½ pose, 2P]. Bland dill, yoghurt og en klype salt* i en skål. Sett til side til servering. Bland vårløk med potetmosen. La hvile under lokk til servering.

4

Bland panko, Mamas Favoritt og en klype salt* og pepper* i en skål. Visp egg* [1 stk | 2 stk] i en annen skål. Tilsett hvetemel* [1 ss | 2 ss] til en tredje skål. Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt* og pepper*. Dypp fisk først i mel, så i egg og til slutt i panko. Press pankoen litt fast. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

5

Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Stek fisk i 3-4 min på hver side, til gjennomstekt.

6

Anrett potetmos og stekte grønnsaker på tallerkener. Legg fisk ved siden av. Topp med yoghurtdressing.