Skip to main content
Teriyakistekt svinekjøttdeig
Teriyakistekt svinekjøttdeig

Teriyakistekt svinekjøttdeig

med ingefærris og sesamstekte grønnsaker

Får vi by på en nydelig teriyakibowl med svinekjøttdeig? Vi steker kjøttdeig og wokblanding i en herlig teriyakisaus med hvitløk og sesamfrø. Dette serveres på en seg av luftig ingefærris, og toppes med asiatisk majones og purreløk. Så enkelt, så raskt og så godt!

Tags:
Rask
Melkefri
Barnevennlig
Allergener:
Soya
Hvete
Gluten
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

250 g

Svinekjøttdeig

75 g

Teriyakisaus

(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Soya)

50 g

Vegansk asiatisk majones

(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten, Sesam)

1 stk

Hvitløk

2 ts

Ingefær

200 g

Wokblanding

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter)

½ stk

Purre

75 g

Reddiker

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til grønnsaker

¼ ts

Salt til grønnsaker

½ ss

Olje til steking

1 ss

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier1035 kcal
Energi (kj)4329 kj
Fett63.6 g
Mettet fett14.2 g
Karbohydrater85.9 g
Sukker16.9 g
Protein34.5 g
Natrium2.6 mg

Framgangsmåte

Kok ingefærris
1

Riv ingefær (uskrelt) fint.

Varm opp olivenolje i en kjele på middels varme.

Stek ingefær i 1-2 min, til velduftende.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen, og la hvile under lokk til servering.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Halver og skjær purre i tynne skiver.

Skjær reddiker i kvarte biter.

TIPS: Pass på å skylle purreløken godt.

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett den hvite delen av purren, wokblanding, reddiker, hvitløk, sesamfrø, salt og en klype pepper, og stek i 3-4 min, eller til myknet.

Legg over på en tallerken og sett til side til servering.

Stek kjøttdeig
4

Varm opp olivenolje i stekepannen på middels høy varme.

Stek kjøttdeig i 4-5 min, til gjennomstekt.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Tilsett saus
5

Rør inn teriyakisaus og vann med kjøttdeigen. Kok i ytterligere 1-2 min, eller til gjennomvarmet.

TIPS: Tilsett en ekstra skvett vann hvis sausen virker for tykk.

Server
6

Rør i risen med en gaffel.

Anrett ris, kjøttdeig og grønnsaker i dype tallerkener.

Topp med asiatisk majones og den grønne delen av purren.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image