Får vi by på en nydelig teriyakibowl med svinekjøttdeig? Vi steker kjøttdeig og wokblanding i en herlig teriyakisaus med hvitløk og sesamfrø. Dette serveres på en seg av luftig ingefærris, og toppes med asiatisk majones og purreløk. Så enkelt, så raskt og så godt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
250 g
Svinekjøttdeig
75 g
Teriyakisaus
(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Soya)
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten, Sesam)
1 stk
Hvitløk
2 ts
Ingefær
200 g
Wokblanding
10 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter)
½ stk
Purre
75 g
Reddiker
½ ss
Olje til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til grønnsaker
¼ ts
Salt til grønnsaker
½ ss
Olje til steking
1 ss
Vann til saus
Riv ingefær (uskrelt) fint.
Varm opp olivenolje i en kjele på middels varme.
Stek ingefær i 1-2 min, til velduftende.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen, og la hvile under lokk til servering.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Halver og skjær purre i tynne skiver.
Skjær reddiker i kvarte biter.
TIPS: Pass på å skylle purreløken godt.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett den hvite delen av purren, wokblanding, reddiker, hvitløk, sesamfrø, salt og en klype pepper, og stek i 3-4 min, eller til myknet.
Legg over på en tallerken og sett til side til servering.
Varm opp olivenolje i stekepannen på middels høy varme.
Stek kjøttdeig i 4-5 min, til gjennomstekt.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Rør inn teriyakisaus og vann med kjøttdeigen. Kok i ytterligere 1-2 min, eller til gjennomvarmet.
TIPS: Tilsett en ekstra skvett vann hvis sausen virker for tykk.
Rør i risen med en gaffel.
Anrett ris, kjøttdeig og grønnsaker i dype tallerkener.
Topp med asiatisk majones og den grønne delen av purren.