Skip to main content
Krydret ørret
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydret ørret

Krydret ørret

med ovnsbakte spinatpoteter og søt sennepssaus

Krydret ørret med ovnsbakte spinatpoteter og kremet sennepssaus.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Sulfitter
Egg
Sennep
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Ørret

(Inneholder: Fisk)

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder: Sulfitter, Egg, Sennep)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

½ stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

1 stk

Hvitløk

30 g

Spinat

(Kan inneholde spor av: Selleri)

500 g

Poteter

1 stk

Sjalottløk

1 pakke

Gresskarkjerner

(Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter, Sesam)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

2 ss

Olivenolje (steg 2)

½ dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier770 kcal
Energi (kj)3224 kj
Fett47.1 g
Mettet fett14.1 g
Karbohydrater53.7 g
Sukker9.7 g
Protein34.2 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). 

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm biter. 

Overfør til et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. 

Bak i 25-35 min, eller til mør. 

Lag persille- og hvitløksblanding
2

Finhakk persille og sjalottløk. 

Finhakk eller press hvitløk. 

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. 

Bland persille, hvitløk, sjalottløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts], olivenolje [2 ss | 4 ss] og en skvett sitronsaft i en stor skål. Sett til side.

Ovnsbak fisk
3

Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og Ay Cajun-ba. 

Legg fisk med skinnet ned på et annet stekebrett med bakepapir. Sett til side. 

Når potetene har 10 min igjen, sett fisk inn i ovnen og bak i 9-10 min, eller til gjennomstekt. 

TIPS: Ørreten er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag saus
4

Mens fisken er i ovnen, varm opp en kjele på middels varme. 

Tilsett honning- og sennepsdressing, matfløte [1/2 pakke, 2P], vann [1/2 dl | 1 dl] og grønnsaksbuljong. Rør godt, og kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm og tyknet. 

Senk varmen til lav og la stå til servering.

Bland sammen
5

Skyll spinat. 

Når potetene er ferdig, overfør til en stor skål. Rør inn persille- og hvitløksblanding og gresskarkjerner. Smak til med en klype salt og pepper. 

Rør inn spinat.

Server
6

Anrett potet og ørret på tallerkener. 

Hell sennepssaus over fisken.