Typer av retter

Oppskrifter med storfe

Mange mener at det er få ting som er så godt som saftig og mørt storfekjøtt. Storfe passer godt enten det er til helgekos med vennegjengen, en romantisk middag eller familiemiddag i en travel hverdag. Her finner du våre mange oppskrifter med storfekjøtt.

Velg riktig type storfekjøtt og lag spennede retter

Biff – hva og hvilken skal du velge?

Biffkjøtt er fellesbetegnelsen for det møre kjøttet fra storfe. Det finnes en rekke kjøttstykker tilgjengelig som hver kan legge til sine egne unike egenskaper til en rett – basert på måten du velger å tilberede den på og ønsket smak eller tekstur du sikter etter. Her er en kort oversikt over de mest populære bifftypene som brukes i matlaging:
1. Entrecôte (rib eye): Kjent for sin marmorering, samt å være den saftigste, mest møre og smakfulle biffen. Egner seg best for grilling eller steking for å beholde saftigheten.
2. Mørbrad: Mager og allsidig, ideell for grilling eller steking. Tilbyr en balansert smak til retter og kan stekes i skiver til biff eller som biffstrimler.
3. Indrefilet: Den mest møre snittet, perfekt for spesielle anledninger. Tilberedes best raskt ved å grille eller steke i pannen.

Karbonadedeig og kjøttdeig av storfe

Hakket storfekjøtt er en allsdig hverdagshelt

Karbonadedeig og kjøttdeig er manges hverdagshjelper; råvaren vi tyr til når vi skal lage noe raskt og godt. For med kvernet kjøtt i huset kan du alltid trylle fram mettende og smakfulle retter. Kvernet deig tar nemlig nokså kort tid å tilberede og egner seg derfor godt som hovedingrediens i en rekke middager.

I det italienske kjøkken bruker man mye kvernet storfekjøtt. Både pizza og pasta-retter som lasagne eller pasta bolognese har kjøttdeig som en viktig ingrediens. Men også i det norske kjøkkenet har kvernet storfekjøtt lenge vært en vanlig råvare. Kjøttkaker i brun saus er eksempelvis en tradisjonell rett her i landet. I dag er vanlige retter som taco, chili con carne og burger også ofte å se med kjøttdeig i ingredienslista.

Hva er forskjellen på kjøttdeig og karbonadedeig?

På folkemunne brukes ofte ”kjøttdeig” som en fellesbetegnelse på kvernet kjøtt eller deig. Men de ulike typene kvernet kjøtt skiller seg ved at kjøttdeig av storfe inneholder mer fett enn karbonadedeig, som gjør at det også har mer smak. Kjøttdeig er gjerne det beste valget dersom du skal lage kjøttkaker, hamburger, taco og pastaretter. Karbonadedeig er derimot et godt valg til karbonader eller magrere varianter av klassikerne taco, pastaretter og gryter.

Ofte stilte spørsmål om storfekjøtt

Hva slags kjøtt er storfe?

Storfe er fellesbetegnelse som refererer til kveg, som okse, ku, kalv og kvige. Kjøttet fra storfe kalles gjerne biff eller oksekjøtt på folkemunne.

Hva er forskjellen på okse og storfe?

Okse refererer vanligvis til en kastrert hann, mens storfe er et bredere begrep som inkluderer både hunn- og hannkjønn. I dag skilles det heller ikke på okse eller kukjøtt som handelsvare, da biffkjøtt fra ku er like bra som biffkjøtt fra okse.

Hva er forskjellen på karbonadedeig og kjøttdeig?

Den største forskjellen er fettinnholdet. Karbonadedeig inneholder maksimalt 4–5 % fett, mens kjøttdeig kan inneholde opptil 14 % fett. Begge typer kan bestå av både rent storfekjøtt, rent svin, samt kombinasjoner av storfe og svin.

Er biff og storfe det samme?

Biff og storfe er ikke det samme, men de er nært relaterte. Storfe er den overordnede kategorien som omfatter alle slags kveg, mens biff spesifikt refererer til kjøttet som kommer fra musklene i storfe.

Hva er den beste biffen?

Den beste biffen avhenger av personlig preferanse. Entrecôte (rib eye), indrefilet og porterhouse er populære kutt kjent for sin marmorering og ømhet. Valget avhenger av din smak og hvordan du foretrekker kjøttet tilberedt.

Gled deg til middag hver dag!

+5

Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!

Oppskrifter du vil elske!

Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine levert på dørstokken hver uke

Spar opptil 1549 kr