HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGresk Inspirert Kylling
topBanner
Gresk-inspirert kylling

Gresk-inspirert kylling

med poteter, tomatsalat & tzatziki

Populær
Tags:Under 650 kcal
Allergener:melkSulfitterSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

75 g

Yoghurt

(Inneholdermelk)

15 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

1 stk

Sitron

60 g

BBQ-saus

(InneholderSulfitter, Sennep)

300 g

kyllingbryst

1 stk

Agurk

2 stk

Tomat

500 g

Poteter

1 stk

Rødløk

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier507.605 kcal
Energi (kj)2123.8193 kj
Fett6.959 g
Mettet fett3.2 g
Karbohydrater64.4756 g
Sukker19.8 g
Protein42.909 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjør poteter (uskrellet) i 1 cm store båter. Skjær sitron i båter. Riv agurk fint og krydre med en klype salt*.

2

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt* og pepper*. Hell over en skvett olivenolje*. Drypp over sitronsaft [1 spsk | 2 spsk] og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gyldne.

3

Riv hvitløk [½ stk, 2P]. Press ut vannet av agurken i en sil over vasken. Bland agurk, yoghurt, hvitløk og en klype salt* og pepper* i en skål.

4

Skjær rødløk i båter (spar 1-2 båter). Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling med en klype salt* og pepper* i 2 min på hver side. Overfør kylling og rødløk til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 10-12 min. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Finhakk resterende rødløk. Skjær tomat i tynne skiver. Grovhakk persille (spar litt til servering). Bland rødløk, tomat, persille, olivenolje*, balsamico, en klype salt* og pepper* i en skål.

6

Fordel kylling på tallerkener, med potetbåter og tomatsalat på siden. Drypp over tzatziki, og pynt med persille.