Skip to main content
Kyllingorzotto

Kyllingorzotto

med sprø pangrattato og fersk basilikum

Ny med orzotto? Det er en italiensk rett som minner om risotto. Forskjellen er at i orzotto brukes orzo, en pasta som ligner på ris, men som smaker som pasta. Vi bygger vår kremet kyllingorzotto med orzo blandet med ost, basilikum, tomat og spinat. Vi topper med gyllenstekt kylling og sprø pangrattato - og vipps er maten klar!

Tags:
Barnevennlig
Proteinrik
Allergener:
Egg
Sennep
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder: Egg, Sennep)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Løk

2 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

180 g

Orzo

(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Soya)

4 g

Hvitløksflørt

4 g

Kyllingbuljong

100 g

Spinat

(Kan inneholde spor av: Selleri)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Egg, Melk)

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Hvete, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 2)

4 dl

Vann (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

1 ts

Salt (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

Næringsinnhold

Kalorier784 kcal
Energi (kj)3282 kj
Fett24.3 g
Mettet fett8.5 g
Karbohydrater82.6 g
Sukker9.3 g
Fiber6.4 g
Protein53.9 g

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Press eller finhakk hvitløk. Skjær tomat i 2 cm terninger. Finhakk løk og basilikum.

Kok orzo
2

Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] og smør* [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme.

Tilsett løk og hvitløk og stek i 1-2 min. Tilsett orzo og Hvitløksflørt og stek i 1 min. Tilsett kyllingbuljong og vann* [4 dl | 8 dl] og kok opp. Senk til middels lav varme og kok under lokk i 10 min.

Stek kylling
3

Krydre kylling med en klype salt* og Jorda Rundt. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet. Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 11-12 min, til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten

antydninger av rødt.

Lag pangrattato
4

Bland panko, olivenolje* [1 ss | 2 ss] og en klype salt* og pepper* på et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i 10 min.

Bland orzo
5

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*. Bland ferdig orzo med finrevet ost, basilikum (spar litt til pynt) og tomat. Tilsett spinat og rør rundt til den har myknet. Krydre med salt* [1 ts | 2 ts] og en stor klype pepper*. Skjær kylling i 2 cm tykke skiver

Server
6

Fordel orzo i dype tallerkener og topp med kylling og pangrattato. Pynt med resterende basilikum