
Kyllingorzotto
med sprø pangrattato og fersk basilikum
Ny med orzotto? Det er en italiensk rett som minner om risotto. Forskjellen er at i orzotto brukes orzo, en pasta som ligner på ris, men som smaker som pasta. Vi bygger vår kremet kyllingorzotto med orzo blandet med ost, basilikum, tomat og spinat. Vi topper med gyllenstekt kylling og sprø pangrattato - og vipps er maten klar!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
300 g
Kyllingbryst
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Løk
2 stk
Tomat
1 pose
Basilikum
180 g
Orzo
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
4 g
Hvitløksflørt
4 g
Kyllingbuljong
100 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
Ikke inkludert i matkassen din
1 ss
Smør (steg 2)
4 dl
Vann (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
1 ts
Salt (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
Framgangsmåte
Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Press eller finhakk hvitløk. Skjær tomat i 2 cm terninger. Finhakk løk og basilikum.
Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] og smør* [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme.
Tilsett løk og hvitløk og stek i 1-2 min. Tilsett orzo og Hvitløksflørt og stek i 1 min. Tilsett kyllingbuljong og vann* [4 dl | 8 dl] og kok opp. Senk til middels lav varme og kok under lokk i 10 min.
Krydre kylling med en klype salt* og Jorda Rundt. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet. Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 11-12 min, til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten
antydninger av rødt.
Bland panko, olivenolje* [1 ss | 2 ss] og en klype salt* og pepper* på et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i 10 min.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*. Bland ferdig orzo med finrevet ost, basilikum (spar litt til pynt) og tomat. Tilsett spinat og rør rundt til den har myknet. Krydre med salt* [1 ts | 2 ts] og en stor klype pepper*. Skjær kylling i 2 cm tykke skiver
Fordel orzo i dype tallerkener og topp med kylling og pangrattato. Pynt med resterende basilikum