Typer av retter

Våre enkle kyllingoppskrifter

Nyt allsidigheten til kylling med våre kyllingoppskrifter – fra sprøstekt kylling til aromatiske karriretter og møre grillretter. Uansett om du er en nybegynner på kjøkkenet eller en erfaren kokk, passer våre kyllingoppskrifter for deg.

Lag en god middag med våre beste kyllingoppskrifter

Hvordan du best bruker kylling i matlaging

Ettersom behovet for redusert matsvinn blir større og større, er mat som tilbyr allsidighet og oppskriftsmuligheter ideelle. Og det er her kylling kommer inn i bildet. Kyllingen spiller en stor rolle i mange verdenskjøkken og retter – nok fordi det kan tilberedes på en rekke måter. Her går vi igennom noen av dem:
Hel kylling: Hele kyllinger gir mulighet for en rekke tilberedningsmetoder. Å steke en hel kylling kan resultere i et saftig og smakfullt midtpunkt for et familiemåltid.
Kyllingbryst: Kyllingbryst er magre og møre kjøttstykker. De er ofte en del av raske og enkle måltider, og tilberedes gjerne ved grilling, pannesteking eller baking, og kan brukes i salater, røre, smørbrød eller som hovedprotein i en rekke retter.
Kyllinglårfilet: Lårfielt er litt fetere og mer smaksrike sammenlignet med kyllingbryst. De egner seg utmerket til retter som drar nytte av lengre tilberedningstid – for eksempel gryteretter, karriretter eller slow cooked måltider. Kyllinglårfilet kan både tilberedes med eller uten bein, samt med eller uten skinn.
Kyllingklubber: Kyllingklubber er smakfulle og allsidige. Kjøttet forblir fuktig og mørt, noe som gjør dem til et favorittvalg for uformelle sammenkomster og fingermat.
Kyllingvinger: Kyllingvinger er et populært valg for forretter, som snacks eller som tilbehør. De kan både stekses, grilles eller friteres og nytes ofte med en rekke sauser eller marinader.
Kyllingkjøttdeig: Kjøttdeig av kylling et magrere alternativ, og inneholder vanligvis mellom 2 % til 9,5 %. fett. Derfor blir det ofte sett på som en sunnere kjøttdeig. Den milde smaken gjør at kyllingkjøttdeigen passer godt til de fleste smaker, og egner seg godt til kjøttdeigretter som kjøttboller, taco, pizza og pasta.

Reis verden rundt med HelloFresh og disse kyllingrettene

kke bare er kylling en allsidig ingrediens i nordisk matlaging, men kjøkken over hele verden bruker denne proteinkilden. Ulike kombinasjoner av urter, krydder, smaker og grønnsaker bringer deres unike tradisjoner til live i de ulike oppskriftene.
Hos HelloFresh mener vi at du kan få en liten bit av hele verden gjennom å prøve ulike oppskrifter. Og derfor har vi har samlet noen av de mer kjente kyllingrettene fra hele verden, som du bør prøve:

Butter Chicken (India)

Butter Chicken er en kremet og smaksrik indisk rett med marinert kylling tilberedt i en krydret tomatbasert saus, ofte servert med naan-brød eller ris.

Kylling Parmigiana (Italia)

Kylling Parmigiana er en klassisk italiensk rett bestående av panert og stekt kylling toppet med tomatsaus, smeltet ost (typisk mozzarella), og ofte servert med pasta.

Coq au Vin (Frankrike)

Coq au Vin er en tradisjonell fransk rett hvor kylling stekes i rødvin, vanligvis med sopp, løk og bacon, noe som resulterer i et fyldig og solid gryterett-lignende måltid.

Kylling shawarma (Midtøsten)

Kylling shawarma er en rett fra Midtøsten som består av marinert kylling stekt på et vertikalt spytt, skåret i tynne skiver og servert i en wrap- eller pitabrød med forskjellige pålegg og sauser.

Kylling satay (Sørøst-Asia)

Kylling satay er en populær sørøstasiatisk rett med grillet kylling med grillspyd servert med en smakfull peanøttsaus, ofte ledsaget av agurk- og løksmak.

Kylling adobo (Filippinene)

Kylling Adobo er en tradisjonell filippinsk rett hvor kyllingen småkokes i en syrlig og velsmakende saus laget med eddik, soyasaus, hvitløk og krydder.

Kyllingfajitas (Mexico)

Kyllingfajitas er en Tex-Mex favoritt fra Mexico som består av grillede eller sauterte kyllingstrimler servert med tortillas og et utvalg av tilbehør som paprika, løk, salsa og guacamole.

Southern Fried Chicken (USA)

En elsket amerikansk rett med kyllingbiter belagt med krydret mel og frityrstekt til sprø perfeksjon, ofte servert med sideretter som potetmos og coleslaw.

Ofte stilte spørsmål om kylling

Er kylling en god proteinkilde?

Ja, kylling er en god kilde til protein. Spesielt kyllingbryst er kjent for sitt høye proteininnhold og relativt lave fettinnhold, noe som gjør det til et populært valg for de som søker en mager proteinkilde. I tillegg til protein, gir kylling også viktige næringsstoffer som vitamin B6 og B12, selen og fosfor. Et ideelt kjøtt å inkludere i et balansert kosthold.

Hvordan unngå at kyllingen blir tørr?

For å unngå tørr kylling, er det viktig å ikke oversteke den. Bruk en kjøkkentermometer og ta kyllingen ut når kjernetemperaturen når 74 grader. Dette vil sørge for at du får en gjennomstekt kylling, men som ikke er tørr.

Hvorfor banke kyllingfilet?

Banking av kyllingfilet jevner ut tykkelsen, slik at den koker jevnt. Dette hindrer overkok og tørking av deler av kjøttet.

Skal man skylle kyllingen?

Kylling bør ikke skylles, da dette kan spre bakterier i kjøkkenet.

Hvorfor tørke kylling?

Tørking av kylling før tilberedning bidrar til å oppnå en sprø skorpe under steking eller grilling.

Gled deg til middag hver dag!

+5

Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!

Oppskrifter du vil elske!

Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine levert på dørstokken hver uke

Spar opptil 1549 kr