Unn deg selv en god dose hverdagsluksus med en herlig biffmiddag. Kjøttet toppes med sjalottløksmør og serveres med ovnsbakte rotfrukter med et dryss fersk persille. Det hele friskes opp med en sprø eple- og ruccolasalat med honning- og sennepsdressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Citrus
2 stk
Løk
1 stk
Eple
½ stk
Bladpersille
25 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
500 g
Poteter
300 g
Storfe mørbrad
20 g
Mandler
(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder: Sulfitter, Egg, Sennep)
70 g
Ruccola
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder: Melk)
1 stk
Timian
½ stk
Knollselleri
(Inneholder: Selleri)
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ts
Salt til poteter
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Sukker til karamellisert løk
¼ ts
Salt til salat
2 ss
Smør til karamellisert løk
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta smør og kjøtt ut av kjøleskapet så det blir romtemperert. Krydre kjøttet med salt.
Skjær potet (uskrelt) i båter.
Skrell og skjær knollselleri i 2 cm store biter.
Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, finhakk sjalottløk og persille.
Grovhakk mandler.
Halver sitrusfrukt.
Halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.
Plukk og finhakk timianblader.
Skyll ruccola.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Rist mandler i 3-4 min. Legg over i en skål og la svalne.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels varme.
Stek sjalottløk og timian i 5-6 min.
Rør inn sukker, en skvett sitrusfruktsaft og en klype salt, og stek videre i 2-3 min, eller til karamellisert.
Legg over i en skål og la svalne.
I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en ny stekepanne på høy varme.
Stek kjøtt 1 min på hver side, eller til brun. Senk til middels varme og stek videre i 1-2 min for medium-rare.
Pakk inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke mens det hviler.
TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for godt stekt.
Bland honning- og sennepsdressing, ruccola, mandler, ost, eple og salt i en mellomstor skål rett før servering.
Vend karamellisert løk med smør og en stor klype pepper.
Dryss persille over ferdigstekte rotfrukter og bland godt.
Anrett kjøtt, salat og rotfrukter på tallerkener.
Topp kjøtt med sjalottløksmør.
Server med majones.