HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonning Og Soyastekte Kikerter
topBanner
Honning- og soyastekte kikerter

Honning- og soyastekte kikerter

med friske grønnsaker og jasminris

Tags:RaskVegetar
Allergener:SoyaSesamSulfitterglutenEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

½ stk

Lime

1 pakke

Kikerter

37.5 g

Asiatisk woksaus

(InneholderSoya, Sesam, Sulfitter, gluten)

12.5 g

Honning

25 ml

Soyasaus

(InneholderSoya, gluten)

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdenøtter, peanøtter)

1 pose

Koriander

150 g

Kålblanding

1 stk

Avokado

1 stk

Vårløk

50 g

Asiatisk majones

(InneholderSoya, Sesam, gluten, Egg, Sennep)

½ stk

Chili

1 stk

Tomat

150 g

Jasminris

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier917.7 kcal
Energi (kj)3839.6567 kj
Fett45.8909 g
Mettet fett6.4 g
Karbohydrater94.8268 g
Sukker19.4 g
Protein19.1374 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], rør godt og senk til lav varme. Kokk under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!

2

Riv en stor klype limeskall og skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. Skyll kikerter under kaldt vann* i en sil. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kikerter i 5 min, og skru ned til lav varme. Tilsett limeskall, asiatisk woksaus [1/2 pakke, 2P.], honning [1/2 pakke, 2P.], soyasaus og sesamfrø, og stek i ytterligere 1-2 min. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

3

Skjær tomat i 1 cm tykke biter. Halver avokado, fjern steinen og skjær i tynne skiver. Grovhakk koriander (med stilk). Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P]. Finhakk vårløk.

4

Bland kålblanding, olivenolje* [1 ss | 2 ss], en skvett limesaft og en klype salt* og pepper* i en ny skål.

5

Tilsett vårløk til kjelen med ris og rør godt. Tilsett koriander til stekepannen med kikerter og bland godt.

6

Anrett ris i dype tallerkener. Fordel kikerter, tomat, kålsalat og avokado over risen. Drypp over asiatisk majones. Strø over chili og server med limebåter på siden.