Honning- og soyastekte kikerter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og soyastekte kikerter

Honning- og soyastekte kikerter

med friske grønnsaker og jasminris

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Gluten
Sulfitter
Hvete
Sesam
Soya
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Lime

1 pakke

Kikerter

37.5 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

12.5 g

Honning

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

10 g

Sesamfrø

1 pose

Koriander

150 g

Kålblanding

1 stk

Avokado

1 stk

Vårløk

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

½ stk

Rød chili

1 stk

Tomat

150 g

Jasminris

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier918 kcal
Energi (kj)3840 kj
Fett45.89 g
Mettet fett6.4 g
Karbohydrater94.83 g
Sukker19.4 g
Protein19.14 g
Natrium0 mg

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], rør godt og senk til lav varme. Kokk under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!

Stek kikerter
2

Riv en stor klype limeskall og skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. Skyll kikerter under kaldt vann* i en sil. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kikerter i 5 min, og skru ned til lav varme. Tilsett limeskall, asiatisk woksaus [1/2 pakke, 2P.], honning [1/2 pakke, 2P.], soyasaus og sesamfrø, og stek i ytterligere 1-2 min. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

Forbered grønnsaker
3

Skjær tomat i 1 cm tykke biter. Halver avokado, fjern steinen og skjær i tynne skiver. Grovhakk koriander (med stilk). Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P]. Finhakk vårløk.

Bland kålsalat
4

Bland kålblanding, olivenolje* [1 ss | 2 ss], en skvett limesaft og en klype salt* og pepper* i en ny skål.

Bland ingredienser
5

Tilsett vårløk til kjelen med ris og rør godt. Tilsett koriander til stekepannen med kikerter og bland godt.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener. Fordel kikerter, tomat, kålsalat og avokado over risen. Drypp over asiatisk majones. Strø over chili og server med limebåter på siden.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image