Skip to main content
Kremet persillekylling
Kremet persillekylling

Kremet persillekylling

med kokte poteter og tranebærsalat

La oss friste med poteter som får følge av saftig kylling i en herlig kremet persillesaus. Den forfriskende og fyldige tranebærsalat med kål og eple gir balanse til retten. Et mettende, enkelt og veldig godt måltid!

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Melk
Selleri
Nødder
pistasjnøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Spisskål, skåret

4 g

Hvitløksflørt

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Bladpersille

1 stk

Eple

300 g

Kyllingbryst

20 g

Tranebær

(Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter, Sesam)

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

400 g

Småpoteter

½ stk

Agurk

15 g

Pistasjnøtter

(Inneholder: Nødder, pistasjnøtter Kan inneholde spor av: Hvete, Gluten, Havre, Sesam, Bygg, Peanøtter, Spelt, Rug)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til marinade

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Smør til saus

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier722 kcal
Energi (kj)3022 kj
Fett33.8 g
Mettet fett14.5 g
Karbohydrater56.1 g
Sukker20.5 g
Protein44.1 g
Natrium409.5 mg

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Halver potet (uskrelt).

Grovhakk basilikum.

Kok poteter
2

Kok poteter i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell ut vannet, krydre potet med en klype salt og pepper og sett til side under lokk.

Stek kylling
3

Skjær kylling i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.

I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Bland kylling, en skvett olivenolje og Hvitfløksflørt i en stor skål.

Stek kylling i 3 min på hver side, til brunet og gjennomstekt. Overfør til en tallerken.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt i midten.

Lag salat
4

I mellomtiden, halver eple, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Skjær agurk i tynne halvmåner.

Masser spisskål i 30 sek i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

Bland inn eple, agurk, tranebær, en klype salt og pepper i skålen med spisskål.

Lag persillesaus
5

Press eller finhakk hvitløk.

Smelt smør i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett hvitløk og stek i 1-2 min, til velduftende.

Tilsett matfløte, buljong og persille. La putre i 1-2 min. Krydre med salt og en stor klype pepper.

Server
6

Anrett kokte poteter, kylling og kålsalat på tallerkener.

Øs over persillesaus.

Strø over pistasjnøtter.