La oss friste med poteter som får følge av saftig kylling i en herlig kremet persillesaus. Den forfriskende og fyldige tranebærsalat med kål og eple gir balanse til retten. Et mettende, enkelt og veldig godt måltid!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Spisskål, skåret
4 g
Hvitløksflørt
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Bladpersille
1 stk
Eple
300 g
Kyllingbryst
20 g
Tranebær
(Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter, Sesam)
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
400 g
Småpoteter
½ stk
Agurk
15 g
Pistasjnøtter
(Inneholder: Nødder, pistasjnøtter Kan inneholde spor av: Hvete, Gluten, Havre, Sesam, Bygg, Peanøtter, Spelt, Rug)
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til marinade
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Smør til saus
¼ ts
Salt til saus
Kok opp en kjele med saltet vann.
Halver potet (uskrelt).
Grovhakk basilikum.
Kok poteter i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell ut vannet, krydre potet med en klype salt og pepper og sett til side under lokk.
Skjær kylling i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.
I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Bland kylling, en skvett olivenolje og Hvitfløksflørt i en stor skål.
Stek kylling i 3 min på hver side, til brunet og gjennomstekt. Overfør til en tallerken.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt i midten.
I mellomtiden, halver eple, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Skjær agurk i tynne halvmåner.
Masser spisskål i 30 sek i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.
Bland inn eple, agurk, tranebær, en klype salt og pepper i skålen med spisskål.
Press eller finhakk hvitløk.
Smelt smør i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett hvitløk og stek i 1-2 min, til velduftende.
Tilsett matfløte, buljong og persille. La putre i 1-2 min. Krydre med salt og en stor klype pepper.
Anrett kokte poteter, kylling og kålsalat på tallerkener.
Øs over persillesaus.
Strø over pistasjnøtter.