Piff opp middagen med vår variant av panerte svinekoteletter! Kjøttet vendes i knusye tortillachips før det sprøstekes. Som tilbehør kan vi friste med en sitronduftende kål- og maissalat, smørvendte persillepoteter og rømme.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Svinekoteletter, urtemarinert
400 g
Småpoteter
75 ml
Rømme
4 g
Hello Sunrise
150 g
Spisskål, skåret
1 stk
Gulrot
1 stk
Mais
1 stk
Sitron
1 stk
Hvitløk
1 stk
Bladpersille
75 g
Tortillachips
2 ss
Mel til panering
1 stk
Egg til panering
1 ss
Olje til steking
1 ss
Smør til poteter
¼ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til salat
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og sett til side under lokk.
I mellomtiden, skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Hell væske av mais.
Halver sitron.
Bland mais, gulrot og kål i en stor skål. Sett til side.
Knus tortillachips til fine smuler med en kjevle i posen.
Bland hvetemel og en klype salt og pepper i en dyp tallerken.
Visp egg i en ny dyp tallerken.
Bland tortillachips og Hello Sunrise i en tredje dyp tallerken.
Krydre kjøtt med en klype salt.
Vend kjøtt først i mel, deretter i egg og til slutt i tortillachips. Legg over på en tallerken.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek kjøtt i 1-2 min på hver side, eller til gyllent og gjennomstekt.
Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
Finhakk persille.
Finhakk eller press hvitløk.
Vend potet med smør, salt, persille og hvitløk rett før servering.
Tilsett en skvett sitronsaft og salt i kålsalaten og bland godt.
Anrett kjøtt, potet og salat på tallerkener.
Server med en klatt rømme.