topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakte kyllinglår

Ovnsbakte kyllinglår

med sprø pommes frites og grønn salat

Vi gjetter på at det var barna i huset som valgte denne oppskriften! For hvilke barn kan vel ikke motstå ovnsbakte, gylne kyllinglår med fantastiske sprø hjemmelagde pommes frites? Vi serverer kyllinglår og pommes frites med en mild hvitløksaus, agurkstaver og en deilig salat med paprika.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Egg
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

440 g

Kyllinglår

1 stk

Agurk

1 stk

Paprika

½ pose

Kruspersille

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier478 kcal
Energi (kj)1998 kj
Fett24.88 g
Mettet fett4.7 g
Karbohydrater54.43 g
Sukker10.8 g
Protein9.22 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm staver. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.

Bak kyllinglår
2

Fordel kyllinglår på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med Mamas Favoritt og en stor klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 25-30 min, til gjennomstekt. Snu dem når halve tiden har gått. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt. TIPS: Bytt plass på stekebrettene med poteter og kylling i ovnen når halve tiden har gått hvis du ikke har varmluft.

Forbered grønnsaker
3

Skjær agurk i 1 cm staver. Skjær paprika i 1 cm terninger. 

Bland salat
4

Bland strimlet salat og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor skål. Bruk hendene til å massere salaten i 1 min. Tilsett paprika og en klype salt* og pepper*. Bland godt.

Lag hvitløksaus
5

Bland aioli og rømme [1/2 pakke, 2P] i en liten skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.

Server
6

Anrett kyllinglår, pommes frites, agurkstaver og salat på tallerkener. Server med en klatt hvitløksaus og pynt med persille.