HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnsbakte Kyllinglår
topBanner
Ovnsbakte kyllinglår

Ovnsbakte kyllinglår

med sprø pommes frites og grønn salat

Vi gjetter på at det var barna i huset som valgte denne oppskriften! For hvilke barn kan vel ikke motstå ovnsbakte, gylne kyllinglår med fantastiske sprø hjemmelagde pommes frites? Vi serverer kyllinglår og pommes frites med en mild hvitløksaus, agurkstaver og en deilig salat med paprika.

Tags:Barnevennlig
Allergener:EggSennepmelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

4 g

Mamas Favoritt

(InneholderEgg)

1 stk

Kyllinglår

1 stk

Agurk

½ pose

Gul paprika

150 g

Kruspersille

40 g

Strimlet salat (kål, endivie, gulrot)

75 g

Aioli

(InneholderEgg, Sennep)

1 ss

Rømme

(Inneholdermelk)

Ikke inkludert i matkassen din

Olivenolje* (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier477.545 kcal
Energi (kj)1998.0482 kj
Fett24.8775 g
Mettet fett4.7 g
Karbohydrater54.4335 g
Sukker10.8 g
Protein9.2228 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm staver. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.

2

Fordel kyllinglår på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med Mamas Favoritt og en stor klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 25-30 min, til gjennomstekt. Snu dem når halve tiden har gått. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt. TIPS: Bytt plass på stekebrettene med poteter og kylling i ovnen når halve tiden har gått hvis du ikke har varmluft.

3

Skjær agurk i 1 cm staver. Skjær paprika i 1 cm terninger. 

4

Bland strimlet salat og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor skål. Bruk hendene til å massere salaten i 1 min. Tilsett paprika og en klype salt* og pepper*. Bland godt.

5

Bland aioli og rømme [1/2 pakke, 2P] i en liten skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.

6

Anrett kyllinglår, pommes frites, agurkstaver og salat på tallerkener. Server med en klatt hvitløksaus og pynt med persille.