Pannestekte laksekaker med en nydelig kålsalat og ovnsbakte rotgrønnsaker står på menyen i dag. De ovnsbakte rotgrønnsakene kommer virkelig til sin rett sammen med en forfriskende dressing med persille og sitron.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Løk
25 g
Majones
25 g
Panko paneringsmel
150 g
Kålblanding
2 stk
Gulrot
250 g
Laksefilet
1 stk
Kruspersille
500 g
Poteter
1 stk
Sitron
½ ts
Salt til grønnsaker
1 ts
Salt til biffer
1 stk
Egg til biffer
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet og gulrot i 1 cm tynne staver (uskrellet).
Fordel potet og gulrot på et stekebrett med bakepapir. Drypp over skvett olivenolje, og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak midt i ovnen i 25-25 min.
I mellomtiden, skjær sitron i båter.
Finhakk persille (spar litt til pynt).
Finhakk løk.
Tørk laksefilet med kjøkkenpapir. Fjern skinnet og finhakk på eget skjærebrett.
TIPS: Jo mindre biter, jo bedre - dette hjelper laksen å binde seg til andre ingredienser.
Bland laks, panko, persille, løk, en skvett sitronsaft og egg i en skål. Krydre med salt og en klype pepper. Bland godt.
Form lakseblandingen til 3 stk. jevne laksekaker per person.
TIPS: Ikke lag laksekakene for tynne.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek laksekaker i 2-3 min på hver side, til gjennomstekt.
Bland majones med en liten skvett vann i en skål.
Bland kålblanding med en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en ny skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Anrett ovnsbakte grønnsaker, laksekaker og kålsalat på tallerkener.
Drypp over litt majones og pynt med resterende persille.
Server sitron på siden, og press en skvett sitronsaft over laksekakene.