Skip to main content
Pannestekte laksekaker
Pannestekte laksekaker

Pannestekte laksekaker

med ovnsbakte rotgrønnsaker og kålsalat

Pannestekte laksekaker med en nydelig kålsalat og ovnsbakte rotgrønnsaker står på menyen i dag. De ovnsbakte rotgrønnsakene kommer virkelig til sin rett sammen med en forfriskende dressing med persille og sitron.

Tags:
Melkefri
Barnevennlig
Mer grønt
Allergener:
Egg
Senf
Gluten
Hvede
Pesce

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Løk

25 g

Majones

25 g

Panko paneringsmel

150 g

Kålblanding

2 stk

Gulrot

250 g

Laksefilet

1 stk

Kruspersille

500 g

Poteter

1 stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

1 ts

Salt til biffer

1 stk

Egg til biffer

Næringsinnhold

Kalorier735 kcal
Energi (kj)3076 kj
Fett33.1 g
Mettet fett5.7 g
Karbohydrater71.6 g
Sukker15.6 g
Fiber12 g
Protein38.6 g
Kolesterol100.1 mg
Natrium57.5 mg
Potassium563.8 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.7 mg

Framgangsmåte

Bak rotfrukter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet og gulrot i 1 cm tynne staver (uskrellet).

Fordel potet og gulrot på et stekebrett med bakepapir. Drypp over skvett olivenolje, og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak midt i ovnen i 25-25 min.

Skjær laks
2

I mellomtiden, skjær sitron i båter.

Finhakk persille (spar litt til pynt).

Finhakk løk.

Tørk laksefilet med kjøkkenpapir. Fjern skinnet og finhakk på eget skjærebrett.

TIPS: Jo mindre biter, jo bedre - dette hjelper laksen å binde seg til andre ingredienser.

Form laksekaker
3

Bland laks, panko, persille, løk, en skvett sitronsaft og egg i en skål. Krydre med salt og en klype pepper. Bland godt.

Form lakseblandingen til 3 stk. jevne laksekaker per person.

TIPS: Ikke lag laksekakene for tynne.

Stek laksekaker
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek laksekaker i 2-3 min på hver side, til gjennomstekt.

Bland kålsalat
5

Bland majones med en liten skvett vann i en skål.

Bland kålblanding med en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en ny skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Server
6

Anrett ovnsbakte grønnsaker, laksekaker og kålsalat på tallerkener.

Drypp over litt majones og pynt med resterende persille.

Server sitron på siden, og press en skvett sitronsaft over laksekakene.