Indonesisk mat kan virkelig imponere med farger, ulike teksturer og fantastiske smaker! Her lager vi stekt, krydret kylling som serveres med en peanøtt-sataydip, ris aromatisert med sitrongress, sesam-sukkererter og en sprø salat med koriander-, mynte- og limedressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
5 g
Ginger Ninja
1 stk
Sitrongress
100 g
Sataysaus
20 g
Saltede peanøtter
½ stk
Gulrot, Julienne
1 stk
Lime
1 stk
Mynte & koriander
10 g
Sesamfrø
150 g
Sukkererter
10 ml
Sesamolje
1 g
Chiliflak
½ stk
Kålrabi, hvit
1 stk
Agurk
300 g
Kyllingbryst
150 g
Basmatiris
½ ss
Smør til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til dressing
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Salt til salat
Bank sitrongress med en tresleiv.
Smelt smør i en mellomstor kjele på middels høy varme.
Stek sitrongress i 1-2 min, eller til velduftende. Tilsett vann og kok opp.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. Plukk ut sitrongress.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, finhakk mynte og koriander.
Halver lime.
Bland mynte, koriander, chiliflak, en skvett limesaft og olivenolje i en liten skål. Sett til side.
Grovhakk peanøtter.
Bland sataysaus og peanøtter i en ny liten skål. Sett til side.
Skrell agurk i lange bånd med en potetskreller.
Skrell kålrabi i lange bånd med en potetskreller. Kast det ytterste skallet.
Bland gulrot, agurk og kålrabi i en stor skål. Sett til side.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek sesamfrø og sukkererter med salt i 1-2 min, eller til noe brunet.
Sett til side i en liten skål.
Skjær hvert kyllingbryst i 3 skiver på et eget skjærebrett.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling og krydre med salt og Ginger Ninja.
Stek i 3-4 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Vend salat med salt og limedressing rett før servering.
Vend sukkererter i sesamolje.
Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.
Anrett kylling, salat, resterende lime og sukkererter rundt risen.
Server med peanøttsaus som dipp.