Skip to main content
Indonesisk bowl med sataykylling
Indonesisk bowl med sataykylling

Indonesisk bowl med sataykylling

med kålrabi og sesamstekte sukkererter

Indonesisk mat kan virkelig imponere med farger, ulike teksturer og fantastiske smaker! Her lager vi stekt, krydret kylling som serveres med en peanøtt-sataydip, ris aromatisert med sitrongress, sesam-sukkererter og en sprø salat med koriander-, mynte- og limedressing.

Tags:
Rask
Allergener:
Senf
Egg
Jordnødder
Soja
Gluten
Hvede
Sesamzaad

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

5 g

Ginger Ninja

1 stk

Sitrongress

100 g

Sataysaus

20 g

Saltede peanøtter

½ stk

Gulrot, Julienne

1 stk

Lime

1 stk

Mynte & koriander

10 g

Sesamfrø

150 g

Sukkererter

10 ml

Sesamolje

1 g

Chiliflak

½ stk

Kålrabi, hvit

1 stk

Agurk

300 g

Kyllingbryst

150 g

Basmatiris

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til dressing

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til kjøtt

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier857 kcal
Energi (kj)3584 kj
Fett31.7 g
Mettet fett6.9 g
Karbohydrater93.7 g
Sukker17.2 g
Fiber9.3 g
Protein51.1 g
Kolesterol0.3 mg
Natrium35.8 mg
Potassium98.7 mg
Calcium8.1 mg
Iron0.6 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Bank sitrongress med en tresleiv.

Smelt smør i en mellomstor kjele på middels høy varme.

Stek sitrongress i 1-2 min, eller til velduftende. Tilsett vann og kok opp.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. Plukk ut sitrongress.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, finhakk mynte og koriander.

Halver lime.

Bland mynte, koriander, chiliflak, en skvett limesaft og olivenolje i en liten skål. Sett til side.

Grovhakk peanøtter.

Bland sataysaus og peanøtter i en ny liten skål. Sett til side.

Skrell agurk i lange bånd med en potetskreller.

Skrell kålrabi i lange bånd med en potetskreller. Kast det ytterste skallet.

Bland gulrot, agurk og kålrabi i en stor skål. Sett til side.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Stek sukkererter
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek sesamfrø og sukkererter med salt i 1-2 min, eller til noe brunet.

Sett til side i en liten skål.

Stek kylling
4

Skjær hvert kyllingbryst i 3 skiver på et eget skjærebrett.

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og krydre med salt og Ginger Ninja.

Stek i 3-4 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland salat
5

Vend salat med salt og limedressing rett før servering.

Vend sukkererter i sesamolje.

Server
6

Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.

Anrett kylling, salat, resterende lime og sukkererter rundt risen.

Server med peanøttsaus som dipp.