Skip to main content
Kinesisk-glaserte vegetarnuggets
Kinesisk-glaserte vegetarnuggets

Kinesisk-glaserte vegetarnuggets

med sesambakt brokkoli og pak choi

Disk opp en enkel og smaksrik middag som alle rundt bordet vil like! Ovnsbakte vegetarnuggets vendes i en herlig glaze med hvitløk, ketchup og søt chilisaus. Nuggetsene serveres på en seng luftig ris, med ovnsbakte grønnsaker og asiatisk majones som tilbehør.

Tags:
Rask
Vegetar
Barnevennlig
Allergener:
Avoine
Hvede
Gerste
Gluten
Soja
Schwefeldioxide und Sulfite
Sesamzaad

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g

Veganske Nuggets

25 ml

Soyasaus

12 ml

Hvitvinseddik

1 stk

Hvitløk

10 g

Sesamfrø

1 stk

Vårløk

50 g

Vegansk asiatisk majones

10 ml

Sesamolje

250 g

Brokkoli

1 stk

Pak choi

80 g

Søt chilisaus

150 g

Langkornet hvit ris

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Ketchup til saus

1 ss

Smør til saus

Næringsinnhold

Kalorier958 kcal
Energi (kj)4010 kj
Fett39 g
Mettet fett7.3 g
Karbohydrater120.4 g
Sukker30.5 g
Fiber12.3 g
Protein25.6 g
Natrium7240 mg
Potassium230 mg
Calcium54 mg
Iron0.6 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Ovnsbak grønnsaker
2

Skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.

Grovhakk pak choi.

Fordel brokkoli og pak choi på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til myknet.

Fordel nuggets på et nytt stekebrett med bakepapir.

Bak i ovnen i 12 min, eller til sprø og gylne.

Forbered grønnsaker
3

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Lag glaze
4

Smelt smør i en mellomstor kjele på middels høy varme.

Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett søt chilisaus, soyasaus, ketchup og hvitvinseddik. Bland godt og la småkoke i 1-2 min, eller til tyknet. Ta kjelen av varmen og sett til side.

Bland sammen
5

Bland bakte grønnsaker med sesamfrø og sesamolje på stekebrettet rett før servering.

Hell glaze over nuggets og bland godt.

TIPS: Dropp glaze for de kresne!

Server
6

Anrett vegetarnuggets, ris og ovnsbakte grønnsaker i dype tallerkener.

Garner nuggets med vårløk og server med en klatt asiatisk majones.