topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ponzuglasert laks

Ponzuglasert laks

med ingefærris og svart sesammajones

Ukens fiskemiddag trenger ikke å være kjedelig! Her har vi satt sammen en fortryllende kombinasjon av smakfulle og fargerike ingredienser. Perfekt stekt laks toppes med ponzudressing med smak av sitron. Vidunderlig tilbehør er velduftende ingefærris, stekt pak choi, gulrot og hvitløk, og til slutt en kremet svart sesammajones!

Tags:
Melkefri
Allergener:
Fisk
Hvete
Soya
Gluten
Sulfitter
Sennep
Sesam
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

½ stk

Ingefær

150 g

Jasminris

1 stk

Pak choi

1 stk

Gulrot

1 stk

Agurk

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

15 ml

Ponzudressing

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten, Sulfitter)

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 1)

¼ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier765 kcal
Energi (kj)3201 kj
Fett39.2 g
Mettet fett6.7 g
Karbohydrater69.8 g
Sukker8.2 g
Protein33 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ingefærris
1

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Varm opp en skvett olivenolje* [½ ss | 1 ss] i en stor kjele på middels varme. Stek ingefær i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts], senk til lav varme og la putre i 10 min. Ta av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

Forbered agurk
2

Skjær agurk i tynne skiver. Plasser agurkskiver i en skål med en klype salt* og sukker* [¼ ts | ½ ts] og sett til side.

Stek laks
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Klapp forsiktig laks tørr med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt* på hver side. Stek med skinnet ned i 3-4 min. Snu laks og stek i 3-5 min, eller til gjennomstekt. Overfør laks til en tallerken dekket med sølvpapir for å holde på varmen. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Stek grønnsaker
4

Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk pak choi. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek pak choi, gulrot og hvitløk i 3-4 min, til møre. Tilsett salt* [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper*.

Press ut væske
5

Press væske ut av agurkskivene med hendene.

Server
6

Anrett ingefærris i dype tallerkener. Topp med pak choi, gulrot, agurk og laks. Drypp ponzudressing over laksen. Server svart sesammajones på siden.