Skip to main content
Brasiliansk-krydret seigryte
Brasiliansk-krydret seigryte

Brasiliansk-krydret seigryte

med jasminris og koriander

Piff opp ukens fiskemåltid med herlige sør-amerikanske smaker! Vi lar seifilet godgjøre seg i en herlig saus av gulrot, kokosmelk, tomater, chiliflak og vår egen krydderblanding, Panamat. Gryta serveres på luftig jasminris og toppes med fersk koriander, hakkede peanøtter og en liten skvett limesaft for å balansere smakene.

Tags:
Rask
Under 650 kcal
Hvetefri
Melkefri
Proteinrik
Allergener:
Pesce
Jordnødder

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Sei

1 stk

Lime

90 ml

Kokosmelk

195 g

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

1 stk

Koriander

150 g

Jasminris

4 g

Panamat

20 g

Saltede peanøtter

60 g

Spinat

1 g

Chiliflak

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til steking

1 dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier637 kcal
Energi (kj)2667 kj
Fett21.4 g
Mettet fett8.9 g
Karbohydrater76.9 g
Sukker10.1 g
Fiber7.2 g
Protein32.2 g
Kolesterol0.3 mg
Natrium437.5 mg
Potassium62.7 mg
Calcium4.8 mg
Iron0.2 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, grovhakk koriander og peanøtter.

Skjær lime i båter.

Forbered grønnsaker
3

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.

Skyll spinat.

Stek fisk
4

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt og en klype pepper.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek gulrot og sei i 1-2 min på hver side, eller til gulrot har myknet.

Lag saus
5

Tilsett kokosmelk, hakkede tomater, Panamat, chiliflak, vann, salt og en klype pepper.

La putre i 2-3 min, eller til sausen tykner og fisken er gjennomstekt.

Vend spinat i sausen. 

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!

Server
6

Anrett ris og fiskegryte i skåler.

Topp med koriander, peanøtter og en skvett limesaft.