Sleng den kremede pastaen rundt gaffelen og nyt lukten av denne raske pastaretten! Stekt laks og grønnsaker med en kremet saus av creme fraiche og dill. Squash og gulrot gir retten fylde, mens løk og hvitløk gir retten en fin balanse. En enkel og klassisk pastarett som aldri slår feil.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Løk
2 stk
Hvitløk
½ stk
Squash
1 stk
Gulrot
1 pose
Dill
250 g
Laksefilet
½ pakke
Creme fraiche
4 g
Grønnsaksbuljong
250 g
Tagliatelle
¼ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
Kok opp en stor kjele med saltet vann. Halver og skjær løk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Riv squash [1/2 stk, 2P] grovt. Skrell og riv gulrot grovt. Finhakk dill (spar noen bladertil servering)
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme. Stek løk og hvitløk i 2-3 min. Tilsett squash og gulrot, krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og stek i 3 min. Fjern skinnet fra laks og skjær i 2 cm store biter. Krydre laks med en klype salt og pepper.
Tilsett laks i stekepannen og stek i 6-7 min. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Kok pasta i 2-3 min, eller til «al dente». Spar litt pastavann [1-2 dl | 3-4 dl] og hell av resten.
Tilsett crème fraiche [1/2 pakke, 2P], pastavann, grønnsaksbuljong, dill og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i stekepannen. La sausen småkoke i 4-5 min. Smak til med pepper. Tilsett ferdigkokt pasta og bland godt.
Anrett laksepasta i dype tallerkener og topp med resterende saus fra stekepannen. Pynt med resterende dill.