Gnocchi og hvitløkspangrattato
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gnocchi og hvitløkspangrattato

Gnocchi og hvitløkspangrattato

med stekte grønnsaker og italiensk hardost

Poteter eller pasta? I dag trenger du ikke å velge - vi skal nemlig lage gnocchi! Det er en type pasta som blir laget med poteter, og den trenger ikke å kokes før vi steker den. Vi blander gnocchi med en lekker saus laget med cherrytomater, squash, basilikum, creme fraiche og spinat. Vi topper sausen med sprø hvitløkspangrattato.

Tags:
Kalorilett
Vegetar
Allergener:
Melk
Selleri
Hvete
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 g

Chiliflak

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

2 stk

Hvitløk

15 g

Panko paneringsmel

350 g

Gnocchi

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya, Sennep)

250 g

Cherrytomater

½ stk

Squash

½ stk

Rødløk

1 pose

Basilikum

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

4 g

Middelhavsdrøm

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

½ dl

Vann (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier639 kcal
Energi (kj)2673 kj
Fett29.9 g
Mettet fett14.7 g
Karbohydrater73.1 g
Sukker8.5 g
Protein17.6 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne

Framgangsmåte

Lag hvitløkspangrattato
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek halvparten av hvitløken i 1 min. Tilsett panko [1/2 pakke, 2P] og stek under omrøring i 2-3 min. Krydre med en klype salt* og pepper* og sett til side på en tallerken. Skyll stekepannen.

Stek gnocchi
2

Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til stekepannen på middels høy varme. Stek gnocchi under omrøring i 6-8 min. Krydre med en klype salt* og pepper* og overfør til en tallerken. TIPS: Gnocchi skal ikke kokes før den stekes.

Forbered grønnsaker
3

Del cherrytomateri to. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 2 cm biter. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver. Plukk og grovhakk basilikum. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Stek grønnsaker
4

Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek rødløk og squash i 3-4 min. Tilsett tomat, Middelhavsdrøm og resterende hvitløk, og stek i ytterligere 3-4 min

Lag saus
5

Senk til middels varme og tilsett basilikum, creme fraiche [1/2 pakke, 2P], vann* [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong og en klype chiliflak. La putre under omrøring i 1-2 min. Smak til med salt* og pepper*. Tilsett spinat og bland godt til alt er dekket av saus.

Servér
6

Anrett grønnsaker i dype tallerkener (sørg for å få all sausen med). Topp med gnocchi, italiensk hardost og hvitløkspangrattato. Smak til med en klype chiliflak hvis du liker sterk mat.