Skip to main content
Gnocchi og kjøttdeig

Gnocchi og kjøttdeig

med rødvinssaus og fersk persille

Gnocchi er en pasta laget av potet, som både smaker godt og er enkel å tilberede. I denne raske og enkle oppskriften skal vi lage en fyldig kjøttsaus med hint av rødvin som passer perfekt til de små pastakulene. For å gjøre retten komplett anbefaler vi frisk pepper og persille.

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Selleri
Hvete
Gluten
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

2 stk

Gulrot

1 stk

Bladselleri

(Inneholder: Selleri)

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

350 g

Gnocchi

(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)

½ boks

Tomatpure

4 g

Kjøttbuljong

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder: Sulfitter)

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 1)

1.5 dl

Vann (steg 5)

½ ts

Salt (steg 5)

¼ ts

Sukker (steg 5)

Næringsinnhold

Kalorier703 kcal
Energi (kj)2939 kj
Fett27.2 g
Mettet fett9.5 g
Karbohydrater75.3 g
Sukker24.9 g
Fiber5 g
Protein37 g
Natrium50 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Stek kjøttdeig
1

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek kjøttdeig i kjelen i 4-5 min, til brunet. Bryt opp med stekespaden. Krydre med en klype salt* og pepper*. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
2

Finhakk gulrot (uskrellet) og selleri. Finhakk løk. Finhakk eller press hvitløk.

Stek gnocchi
3

Varm opp nok olivenolje* til å dekek bunnen av en stekepanne på middels høy varme. Stek gnocchi i ett lag i 6-8 min, til gylne. Vend av og til. Krydre med en klype salt* og pepper*. Fjern fra varmen. TIPS: Tilsett mer olivenolje om gnocchien klistrer seg til pannen. TIPS: Gnocchi trenger ikke å koke før steking.

Stek grønnsaker
4

Tilsett gulrot, selleri og løk i kjelen med kjøttdeig. Stek i 2-3 min, til løken er blank. Rør inn hvitløk og tomatpuré [½ boks, 2P]. Stek i ytterligere 1 min.

Lag saus
5

Tilsett kjøttbuljong, rødvinssaus, vann* [1,5 dl | 2,5 dl], salt* [½ ts | 1 ts] og sukker* [¼ ts | ½ ts] i kjelen. Senk til middels varme, dekk til med lokk og la småkoke i 4-5 min. Smak til med salt* og pepper*.

Server
6

Anrett gnocchi i dype tallerkener. Øs over saus. Krydre med en klype pepper*. Pynt med persilleblader.