Middelhavsområdet kan en ting eller to om frisk fisk og enkle, smakfulle ingredienser. La deg inspirere, og disk opp med ovnsbakt hysefilet toppet med sitronskiver. Som tilbehør kan vi friste med ovnsbakte grønnsaker vendt med ruccola og en kremet dilldressing med hvitløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Hyse
500 g
Poteter
1 stk
Sitron
1 stk
Rødløk
40 g
Ruccola
1 stk
Squash
½ stk
Hvitløk
1 stk
Dill
75 g
Yoghurt
25 g
Majones
4 g
Middelhavsdrøm
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til fisk
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm brede båter.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt, Middelhavsdrøm og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, skjær løk i 2 cm brede båter.
Skjær squash i 1 cm tykke halvmåner.
Skjær sitron i tynne skiver.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Legg fisk på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Topp med sitronskiver.
Fordel grønnsaker på den andre siden av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og en klype pepper.
Bak fisk og grønnsaker i ovnen i 12-15 min, eller til fisken er gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, finhakk dill.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland yoghurt, hvitløk, majones, dill, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
I mellomtiden, skyll ruccola.
Bland ruccola og ferdigstekte grønnsaker med ferdigstekt potet rett før servering.
Anrett grønnsaker og fisk på tallerkener.
Server med dilldressing.