Skip to main content
Ovnsbakt middelhavshyse

Ovnsbakt middelhavshyse

med bakte grønnsaker og dilldressing

Middelhavsområdet kan en ting eller to om frisk fisk og enkle, smakfulle ingredienser. La deg inspirere, og disk opp med ovnsbakt hysefilet toppet med sitronskiver. Som tilbehør kan vi friste med ovnsbakte grønnsaker vendt med ruccola og en kremet dilldressing med hvitløk.

Tags:
10 min prepp
Under 650 kcal
Hvetefri
Spis meg først
Proteinrik
Allergener:
Pesce
Milk
Egg
Senf

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Hyse

500 g

Poteter

1 stk

Sitron

1 stk

Rødløk

40 g

Ruccola

1 stk

Squash

½ stk

Hvitløk

1 stk

Dill

75 g

Yoghurt

25 g

Majones

4 g

Middelhavsdrøm

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til fisk

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier524 kcal
Energi (kj)2194 kj
Fett15.3 g
Mettet fett3.9 g
Karbohydrater56.5 g
Sukker9.4 g
Fiber7.5 g
Protein38.9 g

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm brede båter.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt, Middelhavsdrøm og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær løk i 2 cm brede båter.

Skjær squash i 1 cm tykke halvmåner.

Skjær sitron i tynne skiver.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Legg fisk på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Topp med sitronskiver.

Fordel grønnsaker på den andre siden av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og en klype pepper.

Ovnsbak fisk
3

Bak fisk og grønnsaker i ovnen i 12-15 min, eller til fisken er gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Bland dilldressing
4

I mellomtiden, finhakk dill.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland yoghurt, hvitløk, majones, dill, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Tilsett ruccola
5

I mellomtiden, skyll ruccola.

Bland ruccola og ferdigstekte grønnsaker med ferdigstekt potet rett før servering.

Server
6

Anrett grønnsaker og fisk på tallerkener.

Server med dilldressing.