Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Bli med på en tur til det sørlige Texas med denne vegetariske retten, og la den røde chilien gi deg varme i det kalde høstmørket. Vi skal lage en vegetarisk bønnebowl med svarte bønner og kokosris, en herlig maissalsa og mild yoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Panamat
100 ml
Kokosmelk
1 boks
Mais
1 stk
Løk
1 stk
Rød chili
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
150 g
Basmatiris
1 stk
Gulrot
1 pakke
Svarte bønner
1 pakke
Hakkede tomater
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
5 g
Tex-Mex
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 ss
Smør (steg 4)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ dl
Vann (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
Kok opp en kjele med kokosmelk [½ pakke, 2P] og vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Legg på lokk, senk til lav varme og kok i 15 min.
Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk 10 min, eller til risen er mør og vannet har absorbert.
Hell væsken av mais.
Varm opp en stekepanne på høy varme.
Stek mais under omrøring i 4-5 min, til gyllen og lett forkullet. Sett til side i en skål.
TIPS: Dekk til pannen med lokk eller folie hvis maiskornene spretter ut.
Skrell og riv gulrot grovt.
Finhakk løk.
Finhakk chili [½ stk, 2P].
Hell av væsken og skyll bønner.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme.
Stek løk (spar litt til salsa) i 4-5 min.
Tilsett Panamat, Tex-Mex og halvparten av chilien (om ønskelig). Stek i 1-2 min.
Tilsett gulrot, hakkede tomater, bønner, grønnsaksbuljong og vann [½ dl | 1 dl]. Kok opp, senk til middels varme og småkok i 5-7 min.
Rør inn smør [1 ss | 2 ss] og krydre med salt [1/2 ts | 1ts] og en klype pepper.
Grovhakk koriander (med stilk).
Skjær lime [½ stk, 2P] i båter.
Bland koriander, resterende chili (om ønskelig) og resterende løk til skålen med mais. Tilsett limesaft [1/2 ts | 1 ts] og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bland yoghurt og en klype salt og pepper i en ny skål.
Anrett kokosris og bønner med grønnsaker i dype tallerkener.
Hell over maissalsa og topp med en klatt yoghurt.
Server limebåter på siden.