topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk bønnebowl

Vegetarisk bønnebowl

med kokosris og maissalsa

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Bli med på en tur til det sørlige Texas med denne vegetariske retten, og la den røde chilien gi deg varme i det kalde høstmørket. Vi skal lage en vegetarisk bønnebowl med svarte bønner og kokosris, en herlig maissalsa og mild yoghurt.

Tags:
Vegetar
Klimasmart
Hvetefri
Allergener:
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Panamat

100 ml

Kokosmelk

1 boks

Mais

1 stk

Løk

1 stk

Rød chili

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

150 g

Basmatiris

1 stk

Gulrot

1 pakke

Svarte bønner

1 pakke

Hakkede tomater

1 pose

Koriander

½ stk

Lime

5 g

Tex-Mex

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 4)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ dl

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier814 kcal
Energi (kj)3404 kj
Fett30.94 g
Mettet fett16.7 g
Karbohydrater103.03 g
Sukker22.5 g
Protein23.36 g
Natrium550.6 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med kokosmelk [½ pakke, 2P] og vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Legg på lokk, senk til lav varme og kok i 15 min.

Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk 10 min, eller til risen er mør og vannet har absorbert.

Stek mais
2

Hell væsken av mais.

Varm opp en stekepanne på høy varme.

Stek mais under omrøring i 4-5 min, til gyllen og lett forkullet. Sett til side i en skål.

TIPS: Dekk til pannen med lokk eller folie hvis maiskornene spretter ut.

Forbered råvarer
3

Skrell og riv gulrot grovt.

Finhakk løk.

Finhakk chili [½ stk, 2P].

Hell av væsken og skyll bønner.

Stek grønnsaker
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme.

Stek løk (spar litt til salsa) i 4-5 min.

Tilsett Panamat, Tex-Mex og halvparten av chilien (om ønskelig). Stek i 1-2 min.

Tilsett gulrot, hakkede tomater, bønner, grønnsaksbuljong og vann [½ dl | 1 dl]. Kok opp, senk til middels varme og småkok i 5-7 min.

Rør inn smør [1 ss | 2 ss] og krydre med salt [1/2 ts | 1ts] og en klype pepper.

Lag salsa
5

Grovhakk koriander (med stilk). 

Skjær lime [½ stk, 2P] i båter.

Bland koriander, resterende chili (om ønskelig) og resterende løk til skålen med mais. Tilsett limesaft [1/2 ts | 1 ts] og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bland yoghurt og en klype salt og pepper i en ny skål.

Server
6

Anrett kokosris og bønner med grønnsaker i dype tallerkener.

Hell over maissalsa og topp med en klatt yoghurt.

Server limebåter på siden.