HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGreske Köfter
topBanner
Greske köfter

Greske köfter

med appelsintabbouleh og kjølende rømme

Populær

Sommeren er ikke over, og det kan vi godt se på tallerkenen i dag. Vi skal lage greske köfter, en gresk variant av en kjøttbolle, med en herlig og saftig tabbouleh med appelsin. Vi krydrer også rømme som gjør retten komplett.

Tags:Vegetar
Allergener:GlutenHveteMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

20 g

Tranebær

(Kan inneholdeNøtter, Peanøtter, Sesam)

100 g

Couscous

(InneholderGluten, Hvete)

4 g

Kyllingbuljong

4 g

Panamat

250 g

Kjøttdeig

1 stk

Hvitløk

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten, Hvete)

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

½ stk

Appelsin

1 pose

Mynte

½ pakke

Rømme

(InneholderMelk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

2.5 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier655 kcal
Energi (kj)2740 kj
Fett24.97 g
Mettet fett10.7 g
Karbohydrater68.23 g
Sukker27.7 g
Protein39.62 g
Natrium392 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann* [2,5 dl | 5 dl] (eller bruk vannkoker). Bland tranebær, couscous, kyllingbuljong og salt* [1/2 ts | 1 ts] i en skål. Tilsett kokende vann* [2,5 dl | 5 dl] og rør godt. Legg lokk på og sett til side.

2

Finhakk mynte. Press eller finhakk hvitløk. Bland kjøttdeig, Panamat, mynte, egg* [1 stk | 2 stk], panko, hvitløk og en klype salt* i en skål. Form kjøttdeigblandingen til 6 x 2,5 cm köfter (3 per pers.).

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek köfter i 11-12 min. Snu köftene underveis. VIKTIG: Köftene er ferdige når kjøttet er gjennomstekt og uten antydning av rødt.

4

Finhakk tomat og agurk. Skjær appelsin [1/2 stk, 2P] i 1 cm terninger. Tilsett tomat, agurk og appelsin i skålen med couscous og bland godt.

5

Bland rømme [1/2 pakke, 2P] med en klype salt* og pepper* i en liten skål.

6

Anrett appelsintabbouleh på tallerkener. Topp med köfter. Server krydret rømme på siden.