HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKremet Baconpasta
topBanner
Kremet baconpasta

Kremet baconpasta

med ovnsbakte grønnsaker og grønn pesto

Populær

En fantastisk god pastarett med forskjellige smaker som blandes sammen. Den kremede sausen består av pesto, bacon, creme fraiche og gode krydder. Vi blander sausen med squash og tomat, og topper alt med italiensk hardost. Retten nytes best varm, men kan også fint spises kald hvis det blir rester.

Tags:Barnevennlig
Allergener:SelleriMelkGlutenSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

2 stk

Tomat

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

20 g

Italiensk hardost, flak

(InneholderMelk)

270 g

Rigatoni

(InneholderGlutenKan inneholdeSoya)

140 g

Bacon, terninger

60 g

Grønn pesto

(InneholderMelk, Sulfitter)

½ pakke

Creme fraiche

(InneholderMelk)

½ stk

Squash

1 pose

Basilikum

1 stk

Hvitløk

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier994 kcal
Energi (kj)4158 kj
Fett46.74 g
Mettet fett18.1 g
Karbohydrater104.44 g
Sukker10.6 g
Protein35.67 g
Natrium408.6 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i halvmåner. Skjær tomat i 2 cm store biter. Fordel squash og tomat på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 15 min, til møre.

2

Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk basilikum.

3

Når grønnsakene har 10 min igjen i ovnen; kok pasta i 10 min, eller til “al dente”. Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl], hell av vannet la pastaen hvile i kjelen. Drypp over en skvett olivenolje hvis du ønsker.

4

Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 5 min. Tilsett hvitløk og stek i 1 min. Tilsett creme fraiche [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og pastavann. La sausen putre i 1-2 min.

5

Tilsett pesto, ovnsbakt tomat og squash, og pasta. Bland godt. Smak til med salt og pepper.

6

Fordel kremet baconpasta med ovnsbakte grønnsaker på tallerkener. Strø italiensk hardost over. Pynt med basilikum.