Våre matkasserHjelpGavekort
Sitronstekt torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronstekt torsk

Sitronstekt torsk

med ovnsbakte sesampoteter og aioli

Denne ukens fiskerett byr på klassiske smakskombinasjoner som hele familien kommer til å like. Vi steker torsk og lar den putre i en nydelig saus med smør, sitron, hvitløk og dill. Vi serverer fisken med ovnsbakte sesampoteter, brokkoli og en mild og kremet aioli.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Sennep
Egg
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Grønnsaksbuljong

500 g

Poteter

10 g

Sesamfrø

1 stk

Sitron

1 pose

Dill

1 stk

Hvitløk

250 g

Brokkoli

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 2)

1 ss

Smør (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier623 kcal
Energi (kj)2606 kj
Fett27.85 g
Mettet fett6.2 g
Karbohydrater51.15 g
Sukker7.7 g
Protein34.97 g
Natrium0.1 mg

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm biter og fordel på et stekebrett med bakepapir. Tilsett en skvett olivenolje*, sesamfrø og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gylne. TIPS: Skjær potetbitene i samme størrelse så de blir jevnt stekt.

Forbered buljong
2

Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk dill. Riv en stor klype sitronskall og del sitron i to. Skjær en av halvdelene i tynne skiver. Bland vann* [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, hvitløk, sitronskall, en stor skvett sitronsaft og halvparten av dillen i en liten skål. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Bak brokkoli
3

Skjær brokkoli i små buketter. Fordel brokkoli på stekebrettet når det gjenstår 15 min av tiden til potetene i ovnen. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 15 min. TIPS: Bruk et ekstra stekebrett hvis ikke det er nok plass til brokkolien.

Stek fisk
4

Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme når grønnsakene har 10 min igjen i ovnen. Stek fisk i 3-4 min.

Tilsett buljong
5

Snu fisken i pannen. Tilsett buljong og smør* [1 ss | 2 ss]. Stek i ytterligere 2-3 min, til fisk er gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett torsk, sesampoteter og brokkoli på tallerkener. Øs sitronbuljong over fisken. Pynt med sitronskiver og resterende dill. Server aioli ved siden av.