HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSitronstekt Torsk
topBanner
Sitronstekt torsk

Sitronstekt torsk

med ovnsbakte sesampoteter og aioli

Denne ukens fiskerett byr på klassiske smakskombinasjoner som hele familien kommer til å like. Vi steker torsk og lar den putre i en nydelig saus med smør, sitron, hvitløk og dill. Vi serverer fisken med ovnsbakte sesampoteter, brokkoli og en mild og kremet aioli.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:SennepEggFisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Grønnsaksbuljong

500 g

Poteter

10 g

Sesamfrø

1 stk

Sitron

1 pose

Dill

1 stk

Hvitløk

250 g

Brokkoli

40 g

Aioli

(InneholderSennep, Egg)

250 g

Torsk

(InneholderFisk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 2)

1 ss

Smør (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier623 kcal
Energi (kj)2606 kj
Fett27.85 g
Mettet fett6.2 g
Karbohydrater51.15 g
Sukker7.7 g
Protein34.97 g
Natrium0.1 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm biter og fordel på et stekebrett med bakepapir. Tilsett en skvett olivenolje*, sesamfrø og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gylne. TIPS: Skjær potetbitene i samme størrelse så de blir jevnt stekt.

2

Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk dill. Riv en stor klype sitronskall og del sitron i to. Skjær en av halvdelene i tynne skiver. Bland vann* [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, hvitløk, sitronskall, en stor skvett sitronsaft og halvparten av dillen i en liten skål. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

3

Skjær brokkoli i små buketter. Fordel brokkoli på stekebrettet når det gjenstår 15 min av tiden til potetene i ovnen. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 15 min. TIPS: Bruk et ekstra stekebrett hvis ikke det er nok plass til brokkolien.

4

Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme når grønnsakene har 10 min igjen i ovnen. Stek fisk i 3-4 min.

5

Snu fisken i pannen. Tilsett buljong og smør* [1 ss | 2 ss]. Stek i ytterligere 2-3 min, til fisk er gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

6

Anrett torsk, sesampoteter og brokkoli på tallerkener. Øs sitronbuljong over fisken. Pynt med sitronskiver og resterende dill. Server aioli ved siden av.