Pasta i tomatsaus er alltid en sikkerstikk når matlagingen skal gå raskt. Vår variant består av smør- og hvitløksstekte reker i en kremet, cajunkrydret saus. Med et dryss gressløk er retten komplett!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
195 g
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
1 stk
Mais
1 stk
Løk
2 stk
Hvitløk
4 g
Hello Sunrise
1 stk
Sitron
1 stk
Gressløk
40 g
Finrevet ost
8 g
Ay Cajun-ba
150 g
Kongereker
150 ml
Matfløte
180 g
Spaghetti
1 dl
Spart pastavann
1 ss
Smør til reker
¼ ts
Salt til reker
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til saus
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp og hell ut resten. Sett koppen til side.
Legg spaghettien tilbake i kjelen.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Halver sitron.
Skjær løk i tynne skiver.
Hell væske av mais.
Smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett reker og halvparten av hvitløk, og krydre med salt. Stek i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
Tilsett en stor skvett sitronsaft og bland godt. Sett til side i en liten skål.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek løk og resterende hvitløk i 3-4 min, eller til myknet.
Tilsett Ay Cajun-ba, Hello Sunrise og salt. Stek i 30 sek, eller til velduftende.
I mellomtiden, finhakk gressløk.
Tilsett hakkede tomater, matfløte, mais, ost, pastavann og salt i stekepannen.
La småkoke i 2-3 min, eller til sausen tykner.
Vend spaghetti i saus rett før servering.
Anrett pasta i dype tallerkener.
Topp med reker og garner med gressløk.