Skip to main content
Cajunkrydret rekespaghetti
Cajunkrydret rekespaghetti

Cajunkrydret rekespaghetti

med tomatsaus og mais

Pasta i tomatsaus er alltid en sikkerstikk når matlagingen skal gå raskt. Vår variant består av smør- og hvitløksstekte reker i en kremet, cajunkrydret saus. Med et dryss gressløk er retten komplett!

Tags:
Rask
Barnevennlig
Spis meg først
Allergener:
Celery
Senf
Milk
Egg
Schwefeldioxide und Sulfite
Crustaceans
Hvede
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

195 g

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

1 stk

Mais

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

4 g

Hello Sunrise

1 stk

Sitron

1 stk

Gressløk

40 g

Finrevet ost

8 g

Ay Cajun-ba

150 g

Kongereker

150 ml

Matfløte

180 g

Spaghetti

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Spart pastavann

1 ss

Smør til reker

¼ ts

Salt til reker

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier854 kcal
Energi (kj)3572 kj
Fett36.1 g
Mettet fett18 g
Karbohydrater92.8 g
Sukker19.5 g
Fiber9.7 g
Protein34.2 g
Kolesterol78 mg
Natrium614.5 mg
Potassium42.8 mg
Calcium21 mg
Iron0.3 mg

Framgangsmåte

Kok spaghetti
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp og hell ut resten. Sett koppen til side.

Legg spaghettien tilbake i kjelen.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Halver sitron.

Skjær løk i tynne skiver.

Hell væske av mais.

Stek reker
3

Smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett reker og halvparten av hvitløk, og krydre med salt. Stek i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.

Tilsett en stor skvett sitronsaft og bland godt. Sett til side i en liten skål.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.

Stek løk
4

Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek løk og resterende hvitløk i 3-4 min, eller til myknet.

Tilsett Ay Cajun-ba, Hello Sunrise og salt. Stek i 30 sek, eller til velduftende.

I mellomtiden, finhakk gressløk.

Lag saus
5

Tilsett hakkede tomater, matfløte, mais, ost, pastavann og salt i stekepannen.

La småkoke i 2-3 min, eller til sausen tykner.

Vend spaghetti i saus rett før servering.

Server
6

Anrett pasta i dype tallerkener.

Topp med reker og garner med gressløk.