HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSvinekjøtt I Kremet Fløtesaus
topBanner
Svinekjøtt i kremet fløtesaus

Svinekjøtt i kremet fløtesaus

med kokte poteter og frisk eplesalat

I dag lager vi svinekjøtt med poteter, saus og salat! Mørt svinekjøtt får en fantastisk smak når det stekes i strimler med vår ferdige krydderblanding, Hvitløksflørt. Søtt og syrlig tilbehør er en eplesalat med valnøtter. Vi serverer svinekjøttet med kokte poteter og en kremet fløtesaus med basilikum.

Tags:RaskBarnevennlig
Allergener:melkNøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Hvitløk

150 ml

Matfløte

(Inneholdermelk)

1 pose

Basilikum

300 g

Svin ytrefilet

500 g

Poteter

60 g

Salatblanding

1 stk

Eple

4 g

Kyllingbuljong

20 g

Valnøtter

(InneholderNøtterKan inneholdesesam, peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt* (steg 5)

1 ss

Smør* (steg 5)

½ ss

Olivenolje* (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier706.3151 kcal
Energi (kj)2955.2219 kj
Fett33.846 g
Mettet fett14.5 g
Karbohydrater55.6711 g
Sukker12.8 g
Protein46.2923 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en stor kjele med lettsaltet* vann*. Kok poteter i 15 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet. Krydre med en klype salt* og pepper* og la hvile under lokk.

2

Finhakk basilikum. Press eller finhakk hvitløk. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann.

3

Skjær svinekjøtt i strimler (5 per person) på et eget skjærebrett. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Bland svinestrimler, en skvett olivenolje*, Hvitløksflørt og en klype salt* og pepper* i en skål. Når stekepannen er varm, stek svinestrimler i 3-4 min. Overfør til en tallerken.

4

Skjær eple i tynne skiver. Bland olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt* og pepper* i en stor skål. Tilsett salatblanding og eple, og bland godt.

5

Smelt smør* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong, basilikum (spar litt til pynt) og i 1-2 min, til gjennomvarmet. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper*.

6

Anrett poteter, svinestrimler og eplesalat på tallerkener. Øs fløtesaus over. Pynt eplesalaten med valnøtter. Strø over resterende basilikum.