topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavs-inspirert köfte

Middelhavs-inspirert köfte

med kremet tzatziki og gresk salat

Bli med på en kulinarisk reise til Hellas i dag! Vi skal lage middelhavsinspirerte köfter med hjemmelaget tzatziki. Köfte er et annet ord for kjøttbolle, og i dag skal vi la smaksløkene ta oss med på en smakfull reise til Middelhavets sol. Vi skal nemlig også koke basmatiris og lage en gresk salat med tomat, persille, agurk og gresk salatost.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Egg
Melk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

250 g

Kjøttdeig av storfe

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Agurk

½ stk

Hvitløk

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 stk

Bifftomat

1 pose

Bladpersille

1 g

Oregano, tørket

½ boks

Tomatpure

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

1 stk

Egg (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier953 kcal
Energi (kj)3985 kj
Fett48.02 g
Mettet fett21.2 g
Karbohydrater80.87 g
Sukker20.5 g
Protein47.88 g
Natrium50 mg

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels varme. Tilsett tomatpuré [1/2 boks, 2P] og oregano og stek i 30 sek. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] og kok opp. Tilsett ris, rør godt, legg lokk på og senk til lav varme. Kok i 12 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Form köfter
2

Smuldre halvparten av gresk salatost i en stor skål. Tilsett kjøttdeig, panko, egg [1 stk | 2 stk], salt [1/2 ts | 1 ts] og Mamas Favoritt og bland godt. Form blandingen til 3 stk. köfter per person.

Stek köfter
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek köfter i 10-12 min. Snu jevnlig. VIKTIG: Kjøttdeigen er gjennomstekt når den uten antydninger av rødt.

Lag tzatziki
4

Riv halve agurken og press ut så mye vann som mulig. Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P]. Bland yoghurt, revet agurk, hvitløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.

Bland gresk salat
5

Grovhakk resterende agurk. Grovhakk tomat og persille. Bland tomat, agurk, persille (spar litt til pynt), resterende smuldret gresk salatost, en klype salt og pepper, og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål. Bland salaten forsiktig.

Server
6

Anrett ris, köfter og gresk salat i dype tallerkener. Topp med tzatziki. Pynt med persille.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image