
Middelhavs-inspirert köfte
med kremet tzatziki og gresk salat
Bli med på en kulinarisk reise til Hellas i dag! Vi skal lage middelhavsinspirerte köfter med hjemmelaget tzatziki. Köfte er et annet ord for kjøttbolle, og i dag skal vi la smaksløkene ta oss med på en smakfull reise til Middelhavets sol. Vi skal nemlig også koke basmatiris og lage en gresk salat med tomat, persille, agurk og gresk salatost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
150 g
Basmatiris
250 g
Kjøttdeig av storfe
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Agurk
½ stk
Hvitløk
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 stk
Bifftomat
1 pose
Bladpersille
1 g
Oregano, tørket
½ boks
Tomatpure
Ikke inkludert i matkassen din
¼ ts
Salt (steg 1)
1 stk
Egg (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 4)
Framgangsmåte

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels varme. Tilsett tomatpuré [1/2 boks, 2P] og oregano og stek i 30 sek. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] og kok opp. Tilsett ris, rør godt, legg lokk på og senk til lav varme. Kok i 12 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Smuldre halvparten av gresk salatost i en stor skål. Tilsett kjøttdeig, panko, egg [1 stk | 2 stk], salt [1/2 ts | 1 ts] og Mamas Favoritt og bland godt. Form blandingen til 3 stk. köfter per person.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek köfter i 10-12 min. Snu jevnlig. VIKTIG: Kjøttdeigen er gjennomstekt når den uten antydninger av rødt.

Riv halve agurken og press ut så mye vann som mulig. Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P]. Bland yoghurt, revet agurk, hvitløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.

Grovhakk resterende agurk. Grovhakk tomat og persille. Bland tomat, agurk, persille (spar litt til pynt), resterende smuldret gresk salatost, en klype salt og pepper, og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål. Bland salaten forsiktig.

Anrett ris, köfter og gresk salat i dype tallerkener. Topp med tzatziki. Pynt med persille.