HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMiddelhavs Inspirert Köfte
topBanner
Middelhavs-inspirert köfte

Middelhavs-inspirert köfte

med kremet tzatziki og gresk salat

Bli med på en kulinarisk reise til Hellas i dag! Vi skal lage middelhavsinspirerte köfter med hjemmelaget tzatziki. Köfte er et annet ord for kjøttbolle, og i dag skal vi la smaksløkene ta oss med på en smakfull reise til Middelhavets sol. Vi skal nemlig også koke basmatiris og lage en gresk salat med tomat, persille, agurk og gresk salatost.

Tags:RaskBarnevennlig
Allergener:EggMelkGluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Basmatiris

250 g

Kjøttdeig

4 g

Mamas Favoritt

(InneholderEgg)

100 g

Gresk salatost

(InneholderMelk)

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten)

1 stk

Agurk

½ stk

Hvitløk

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

1 stk

Bifftomat

1 pose

Bladpersille

1 g

Oregano, tørket

½ boks

Tomatpure

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

1 stk

Egg (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier953 kcal
Energi (kj)3985 kj
Fett48.02 g
Mettet fett21.2 g
Karbohydrater80.87 g
Sukker20.5 g
Protein47.88 g
Natrium50 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels varme. Tilsett tomatpuré [1/2 boks, 2P] og oregano og stek i 30 sek. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] og kok opp. Tilsett ris, rør godt, legg lokk på og senk til lav varme. Kok i 12 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

Smuldre halvparten av gresk salatost i en stor skål. Tilsett kjøttdeig, panko, egg [1 stk | 2 stk], salt [1/2 ts | 1 ts] og Mamas Favoritt og bland godt. Form blandingen til 3 stk. köfter per person.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek köfter i 10-12 min. Snu jevnlig. VIKTIG: Kjøttdeigen er gjennomstekt når den uten antydninger av rødt.

4

Riv halve agurken og press ut så mye vann som mulig. Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P]. Bland yoghurt, revet agurk, hvitløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.

5

Grovhakk resterende agurk. Grovhakk tomat og persille. Bland tomat, agurk, persille (spar litt til pynt), resterende smuldret gresk salatost, en klype salt og pepper, og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål. Bland salaten forsiktig.

6

Anrett ris, köfter og gresk salat i dype tallerkener. Topp med tzatziki. Pynt med persille.