Prosciutto er det italienske ordet for skinke, og blir ofte brukt til tapas, men i dag har vi valgt å bruke prosciutto i en herlig pastarett. Vi steker prosciutto til den er sprø og god som topping over pasta, portobello, spinat og basilikum. Strø litt italiensk hardost over, så er det klart for mat!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Squash
150 g
Portobello
4 g
Kyllingbuljong
30 g
Spinat
2 stk
Hvitløk
180 g
Rigatoni
50 g
Prosciutto
1 stk
Basilikum
20 g
Italiensk hardost, flak
1 stk
Løk
150 ml
Matfløte
¼ ts
Salt til saus
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skjær portobello i tynne skiver.
Finhakk løk. Finhakk eller press hvitløk.
Finhakk basilikum.
Skyll spinat.
Skjær squash i 2 cm store biter.
Grovhakk prosciutto.
Kok pasta i 11-12 min, til 'al dente'.
Hell av vannet, og la pastaen hvile i kjelen. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
TIPS: Vannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme.
Stek prosciutto i 3-4 min, til sprø.
Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
Tilsett løk, portobello, squash og hvitløk i stekepannen og stek i 4-5 min, til mykt. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje om nødvendig.
Tilsett kyllingbuljong, matfløte, salt og basilikum. Kok i 2-3 min, til sausen tykner.
Tilsett pasta, spinat og halvparten av prosciuttoen i stekepannen og bland godt. Krydre med en stor klype pepper.
Anrett kremet pasta med grønnsaker i dype tallerkener.
Topp med resterende prosciutto og italiensk hardost.