Dagens middag tar oss med inn i det thailandske kjøkken. Vi skal tilberede en sterk vegetarrett som kommer til å gjøre inntrykk. Mens risen fikser seg selv, skal paprika og kidneybønner stekes. Vi skal deretter lage en hjemmelaget, kremet saus med vårt eget krydder, Ga-Laksa, og et godt hint av lime. Vi skal også lage en chiliolje og en peanøttblanding som passer perfekt til!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Hvitløk
½ stk
Sprøstekt løk
20 g
Saltede peanøtter
1 stk
Lime
25 ml
Soyasaus
8 g
Ga-Laksa
390 g
Kidneybønner
30 g
Spinat
1 stk
Paprika
1 g
Chiliflak
180 ml
Kokosmelk
1 stk
Koriander
1 stk
Sitrongress
½ ss
Olje til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1.5 ss
Olje til chiliolje
1 ss
Olje til steking
½ ss
Vann til saus
Bank sitrongress med en kjevle.
Varm opp olivenolje i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek sitrongress i 1-2 min, eller til velduftende.
Tilsett vann, og kok opp. Tilsett ris og salt. Sett på lokk, senk til middels lav varme og la putre i 11 min. Ta kjelen av varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
Fjern sitrongress.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Bland hvitløk, chiliflak, olivenolje og en klype salt i en liten skål. Sett til side.
Skjær paprika i 2 cm biter.
Skjær lime i båter.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Skyll kidneybønner og spinat.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek paprika i 2-3 min, eller til myke.
Tilsett Ga-laksa og kidneybønner. Stek videre i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett kokosmelk, soyasaus og vann. Senk til lav varme og la putre i 4-5 min, eller til tyknet.
Rett før servering, rør inn spinat og en skvett limesaft.
Smak til med en klype salt og pepper.
I mellomtiden, grovhakk koriander og peanøtter.
Bland peanøtter, koriander og sprøstekt løk i en liten skål.
Anrett ris og kidneybønnekarri i dype tallerkener.
Topp med hvitløksolje og peanøttblanding.
Legg resterende limebåter på siden og press en skvett limesaft over retten.