Skip to main content
Thailandsk kidneybønnekarri

Thailandsk kidneybønnekarri

med sitrongressris og sterk chiliolje

Dagens middag tar oss med inn i det thailandske kjøkken. Vi skal tilberede en sterk vegetarrett som kommer til å gjøre inntrykk. Mens risen fikser seg selv, skal paprika og kidneybønner stekes. Vi skal deretter lage en hjemmelaget, kremet saus med vårt eget krydder, Ga-Laksa, og et godt hint av lime. Vi skal også lage en chiliolje og en peanøttblanding som passer perfekt til!

Tags:
Rask
Vegetar
Melkefri
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Hvede
Jordnødder
Soja

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Hvitløk

½ stk

Sprøstekt løk

20 g

Saltede peanøtter

1 stk

Lime

25 ml

Soyasaus

8 g

Ga-Laksa

390 g

Kidneybønner

30 g

Spinat

1 stk

Paprika

1 g

Chiliflak

180 ml

Kokosmelk

1 stk

Koriander

1 stk

Sitrongress

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1.5 ss

Olje til chiliolje

1 ss

Olje til steking

½ ss

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier901 kcal
Energi (kj)3771 kj
Fett46.8 g
Mettet fett19.4 g
Karbohydrater92 g
Sukker9.3 g
Fiber12.3 g
Protein18.2 g
Kolesterol0.3 mg
Natrium171.6 mg
Potassium98.7 mg
Calcium8.1 mg
Iron0.6 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Bank sitrongress med en kjevle.

Varm opp olivenolje i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek sitrongress i 1-2 min, eller til velduftende.

Tilsett vann, og kok opp. Tilsett ris og salt. Sett på lokk, senk til middels lav varme og la putre i 11 min. Ta kjelen av varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.

Fjern sitrongress.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Bland hvitløk, chiliflak, olivenolje og en klype salt i en liten skål. Sett til side.

Skjær paprika i 2 cm biter.

Skjær lime i båter.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Stek paprika
3

Skyll kidneybønner og spinat.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek paprika i 2-3 min, eller til myke.

Lag saus
4

Tilsett Ga-laksa og kidneybønner. Stek videre i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett kokosmelk, soyasaus og vann. Senk til lav varme og la putre i 4-5 min, eller til tyknet.

Rett før servering, rør inn spinat og en skvett limesaft.

Smak til med en klype salt og pepper.

Lag peanøttblanding
5

I mellomtiden, grovhakk koriander og peanøtter.

Bland peanøtter, koriander og sprøstekt løk i en liten skål.

Server
6

Anrett ris og kidneybønnekarri i dype tallerkener.

Topp med hvitløksolje og peanøttblanding.

Legg resterende limebåter på siden og press en skvett limesaft over retten.