HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconIndisk Butter Chicken
topBanner
Indisk Butter Chicken

Indisk Butter Chicken

med gul basmatiris og fersk spinat

I dag skal vi lage denne kremede delikatessen, som garantert vil smake enda bedre enn den du har smakt på restaurant. Vi serverer kyllingen vår med lekker basmatiris, som får en nydelig gul og grønn farge av å bli kokt med karri og blandet med frisk spinat. Topp retten med chili og nyt!

Tags:Barnevennlig
Allergener:melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 ml

Matfløte

(Inneholdermelk)

1 stk

Tomat

300 g

Kyllingbryst

30 g

Spinat

1 stk

Chili

2 g

Spisskummin, støtt

1 stk

Hvitløk

150 g

Basmatiris

1 boks

Tomatpure

1 stk

Løk

1 stk

Gulrot

8 g

Mild Mahal

2 g

Curry-on

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ts

Salt (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 dl

Vann (steg 4)

1 ss

Smør (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier782 kcal
Energi (kj)3272 kj
Fett30.85 g
Mettet fett14.2 g
Karbohydrater77.09 g
Sukker15.7 g
Protein45.83 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl] og Curry-on. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], senk til lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er myk. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

2

Finhakk løk. Riv eller finhakk hvitløk. Riv gulrot (uskrellet). Finhakk tomat. Skyll og grovhakk spinat. Skjær chili i tynne skiver. Skjær kylling i 2 cm biter på et eget skjærebrett.

3

Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett kylling og en klype salt* og pepper*. Stek i 5-6 min, eller til gyllen og gjennomstekt. Overfør til en tallerken. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Varm opp smør* [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme. Stek løk, hvitløk og gulrot i 2-3 min. Tilsett tomat, tomatpuré, Mild Mahal og spisskummen [1/2 pakke, 2P] og stek i 3-4 min. Rør gradvis inn matfløte [1/2 pakke, 2P] og vann* [1 dl | 2 dl].

5

Tilsett kylling og salt* [1 ts | 2 ts] og la putre i 2-3 min, til sausen har tyknet litt. Smak til med pepper*. Rør rundt i kjelen med ris med en gaffel og bland inn spinat. Spar litt spinat til pynt.

6

Anrett gul basmatiris på tallerkener og topp med indisk butter chicken. Pynt med chili og resterende spinat.