HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGlasert Laks
topBanner
Glasert laks

Glasert laks

med fargerik grønnsaksris og fersk vårløk

Ovnsbakt laks får en ekstra god smak av en herlig glasur, og mens laksen passer seg selv i ovnen, blander vi en fargerik grønnsaksris med gulrøtter, vårløk, paprika og lime. Vi pynter den glaserte laksen og den fargerike risen med fersk vårløk.

Tags:RaskBarnevennlig
Allergener:SelleriSesamGlutenSoyaFisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

25 g

Ketchup

1 stk

Gulrot

1 stk

Vårløk

1 stk

Paprika

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

40 g

Søt chilisaus

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdeNøtter, Peanøtter)

25 ml

Soyasaus

(InneholderGluten, Soya)

150 g

Basmati villris

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

25 g

Honning

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier745 kcal
Energi (kj)3115 kj
Fett23.95 g
Mettet fett4.4 g
Karbohydrater96.23 g
Sukker34 g
Protein35.56 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Rivjern
Stekebrett
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl] og grønnsaksbuljong. Tilsett salt* [1/2 ts | 1 ts] og ris, rør rundt og senk til middels lav varme. Kok under lokk i 15 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

2

Bland ketchup, soyasaus, honning, søt chilisaus og sesamfrø i en liten skål.

3

Smør en ildfast form med en skvett olivenolje*. Fjern skinnet fra laks. Plasser laks i den ildfaste formen. Hell glasur over, sørg for at laksen er helt dekket. Bak i ovnen i 8-10 min. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

4

Skjær vårløk i tynne skiver, separer det hvite fra det grønne. Skrell og riv gulrot grovt. Fjern frøene fra paprika og skjær i 1 cm biter.

5

Tilsett gulrot, paprika, koriander og det hvite av vårløken i kjelen med risen. Tilsett en skvett olivenolje* og rør godt.

6

Anrett ris og laks i dype tallerkener. Øs glasuren over. Topp med det grønne av vårløken.