Skip to main content
Sterk kyllingwok

Sterk kyllingwok

med knasende peanøtter og selleri

Sterk kyllingwok med knasende peanøtter og selleri.

Tags:
Rask
Sterk
Melkefri
Allergener:
Selleri
Hvete
Soya
Gluten
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

1 stk

Bladselleri

½ stk

Ingefær

1 stk

Hvitløk

150 g

Spisskål, skåret

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

25 ml

Soyasaus

1 stk

Vårløk

10 g

Sriracha

25 g

Honning

½ stk

Rød chili

20 g

Saltede peanøtter

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Hvetemel (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

½ dl

Vann (steg 5)

½ ts

Sukker (steg 5)

½ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold

Kalorier817 kcal
Energi (kj)3416 kj
Fett34.6 g
Mettet fett7.6 g
Karbohydrater84.5 g
Sukker15.3 g
Fiber3.9 g
Protein41 g

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Rør, dekk til med lokk og senk varmen til middels lav. La småkoke i 12 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør. TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Stek grønnsaker
2

Skjær selleri i tynne skiver på bredden. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek selleri i 1-2 min. Tilsett spisskål og en klype salt og stek i ytterligere 2-3 min. Fjern fra varmen og overfør grønnsakene til en skål. Riv ingefær [½ stk, 2P] og hvitløk (eller press) fint. Bland kyllingstrimler og hvetemel [2 ss | 4 ss] sammen i en skål.

Stek kylling
3

Vask stekepannen. Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] på middels høy varme. Stek kyllingstrimler under omrøring i 3-4 min, til brunet og nesten gjennomstekt. Krydre med en klype salt og sett til side på en tallerken. TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa i midten.

Lag peanøttblanding
4

Skjær vårløk i tynne skiver. Del chili på langs, fjern frø og finhakk [½ stk, 2P]. Bland sammen chili, vårløk, peanøtter og en stor klype salt i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. TIPS: Liker du ikke sterk mat, fjern eller reduser mengden chili.

Lag saus
5

Tilsett olivenolje [1 ss | 2 ss] til pannen brukt til kylling, og varm opp på middels høy varme. TIPS: Ikke vask pannen, restene gir smak til sausen. Stek ingefær og hvitløk i 30 sek. Rør inn soyasaus, sriracha [½ pose, 2P], honning, vann [½ dl | 1 dl], salt [½ ts | 1 ts] og sukker [½ ts | 1 ts]. Overfør kylling og grønnsaker til pannen og kok til sausen tykner, ca. 1-2 min. TIPS: Sriracha er sterkt, vær derfor forsiktig og smak til ved bruk.

Servér
6

Anrett ris i dyptallerkener. Topp med kylling og grønnsaker. Pynt alt med peanøttblandingen.