Sterk kyllingwok med knasende peanøtter og selleri.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Bladselleri
½ stk
Ingefær
1 stk
Hvitløk
150 g
Spisskål, skåret
300 g
Kyllinglårfilet, strimler
25 ml
Soyasaus
1 stk
Vårløk
10 g
Sriracha
25 g
Honning
½ stk
Rød chili
20 g
Saltede peanøtter
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Hvetemel (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
½ dl
Vann (steg 5)
½ ts
Sukker (steg 5)
½ ts
Salt (steg 5)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Rør, dekk til med lokk og senk varmen til middels lav. La småkoke i 12 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør. TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Skjær selleri i tynne skiver på bredden. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek selleri i 1-2 min. Tilsett spisskål og en klype salt og stek i ytterligere 2-3 min. Fjern fra varmen og overfør grønnsakene til en skål. Riv ingefær [½ stk, 2P] og hvitløk (eller press) fint. Bland kyllingstrimler og hvetemel [2 ss | 4 ss] sammen i en skål.
Vask stekepannen. Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] på middels høy varme. Stek kyllingstrimler under omrøring i 3-4 min, til brunet og nesten gjennomstekt. Krydre med en klype salt og sett til side på en tallerken. TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa i midten.
Skjær vårløk i tynne skiver. Del chili på langs, fjern frø og finhakk [½ stk, 2P]. Bland sammen chili, vårløk, peanøtter og en stor klype salt i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. TIPS: Liker du ikke sterk mat, fjern eller reduser mengden chili.
Tilsett olivenolje [1 ss | 2 ss] til pannen brukt til kylling, og varm opp på middels høy varme. TIPS: Ikke vask pannen, restene gir smak til sausen. Stek ingefær og hvitløk i 30 sek. Rør inn soyasaus, sriracha [½ pose, 2P], honning, vann [½ dl | 1 dl], salt [½ ts | 1 ts] og sukker [½ ts | 1 ts]. Overfør kylling og grønnsaker til pannen og kok til sausen tykner, ca. 1-2 min. TIPS: Sriracha er sterkt, vær derfor forsiktig og smak til ved bruk.
Anrett ris i dyptallerkener. Topp med kylling og grønnsaker. Pynt alt med peanøttblandingen.