Skip to main content
Kjøttboller og potetmos
Kjøttboller og potetmos

Kjøttboller og potetmos

med brun saus og syltet agurk

La deg inspirere av söta bror! Kjøttboller med potetmos er en klassisk middagsfavoritt, og det med god grunn. Vi serverer vår variant med sur-søt syltet agurk og en fyldig fløtesaus.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

½ stk

Løk

25 g

Brødrasp

(Inneholder: Gluten, Hvete)

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Hvitløk

100 g

Brun Saus

(Inneholder: Melk)

1 pose

Dill

1 stk

Agurk

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

1 stk

Gulrot

500 g

Bakepotet

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

½ ts

Sukker til sylting

1 ss

Vann til sylting

1

Egg til kjøttboller

½ ts

Salt til kjøttboller

1 ss

Olje til steking

½ dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier715 kcal
Energi (kj)2992 kj
Fett34.1 g
Mettet fett11.5 g
Karbohydrater68.3 g
Sukker13.4 g
Fiber6.8 g
Protein32.7 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium102.4 mg

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Kok opp en kjele med saltet vann. 

Skrell poteter og skjær i 2 cm store biter.

Kok poteter i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk, salt og en klype pepper. Mos til glatt. Sett til side under lokk på for å holde varmen. 

TIPS: Tilsett eventuelt en klatt smør i potetmosen.  

Sylt agurk
2

Skjær agurk i tynne, halve skiver.

Finhakk dill.

Bland agurk, hvitvinseddik, dill, sukker, vann og en klype salt i en skål. Rør godt og sett til side. 

Hell av væsken før servering.

Stek kjøttboller
3

Bland kjøttdeig, Hvitløksflørt, egg, brødrasp og salt i en skål. 

Bruk fuktige hender og en spiseskje til å forme små kjøttboller (ca. 5 per pers.) på en tallerken. 

Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttboller i 10-12 min, til gjennomstekt. Snu av og til. Sett til side når de er ferdige.

VIKTIG: Kjøttbollene er gjennomstekt når de er uten antydninger av rødt i midten.

Forbered grønnsaker
4

I mellomtiden, finhakk gulrot (uskrelt).

Skjær løk i tynne, halve skiver.

Press eller finhakk hvitløk.

Lag fløtesaus
5

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen, og stek gulrot, løk og hvitløk i 2-3 min, til mykt.

Tilsett brun saus, vann og salt og la putre i 2-3 min. 

Tilsett kjøttboller og varm opp.

TIPS: Tilsett mer vann hvis sausen føles for tykk.

Server
6

Fordel potetmos, kjøttboller og syltet agurk på tallerkener.

Øs over saus.