La deg inspirere av söta bror! Kjøttboller med potetmos er en klassisk middagsfavoritt, og det med god grunn. Vi serverer vår variant med sur-søt syltet agurk og en fyldig fløtesaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
½ stk
Løk
25 g
Brødrasp
(Inneholder: Gluten, Hvete)
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Hvitløk
100 g
Brun Saus
(Inneholder: Melk)
1 pose
Dill
1 stk
Agurk
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
1 stk
Gulrot
500 g
Bakepotet
3 dl
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
1
Egg til kjøttboller
½ ts
Salt til kjøttboller
1 ss
Olje til steking
½ dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skrell poteter og skjær i 2 cm store biter.
Kok poteter i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk, salt og en klype pepper. Mos til glatt. Sett til side under lokk på for å holde varmen.
TIPS: Tilsett eventuelt en klatt smør i potetmosen.
Skjær agurk i tynne, halve skiver.
Finhakk dill.
Bland agurk, hvitvinseddik, dill, sukker, vann og en klype salt i en skål. Rør godt og sett til side.
Hell av væsken før servering.
Bland kjøttdeig, Hvitløksflørt, egg, brødrasp og salt i en skål.
Bruk fuktige hender og en spiseskje til å forme små kjøttboller (ca. 5 per pers.) på en tallerken.
Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttboller i 10-12 min, til gjennomstekt. Snu av og til. Sett til side når de er ferdige.
VIKTIG: Kjøttbollene er gjennomstekt når de er uten antydninger av rødt i midten.
I mellomtiden, finhakk gulrot (uskrelt).
Skjær løk i tynne, halve skiver.
Press eller finhakk hvitløk.
Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen, og stek gulrot, løk og hvitløk i 2-3 min, til mykt.
Tilsett brun saus, vann og salt og la putre i 2-3 min.
Tilsett kjøttboller og varm opp.
TIPS: Tilsett mer vann hvis sausen føles for tykk.
Fordel potetmos, kjøttboller og syltet agurk på tallerkener.
Øs over saus.