Skip to main content
Asiatisk kylling

Asiatisk kylling

med hvitløksris og knasende peanøtter

Kylling trenger ikke å være tørt og kjedelig! I denne oppskriften har vi aromatisert den med en herlig marinade av soya, ingefær, sitrusfrukt, honning og en liten klype chili. Risen får også mye kjærlighet og serveres med et touch av hvitløk. Topp retten med knasende peanøtter!

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Peanøtter
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Honning

1 stk

Løk

150 g

Jasminris

1 stk

Hvitløk

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder)

1 stk

Sitrusfrukt

300 g

Strimlet kyllingbryst

50 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

2 ts

Ingefær

1 stk

Squash

2 stk

Gulrot

½ g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til saus

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til steking

Næringsinnhold

Kalorier801 kcal
Energi (kj)3351 kj
Fett25.3 g
Mettet fett5.7 g
Karbohydrater96 g
Sukker23.2 g
Protein52.3 g
Natrium36.5 mg

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp smør i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek hvitløk i 30 sek, til velduftende.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt, senk til middels varme og la putre under lokk i 12 min.

Fjern kjelen fra varme og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, riv ingefær (uskrelt) fint.

Del sitrusfrukt i båter.

Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Skjær løk i tynne, halve skiver.

Skjær squash i halvmåner.

Bland marinade
3

Bland ingefær, chiliflak, honning, soyasaus, en stor skvett sitrusfruktsaft og olivenolje i en liten skål.

TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.

Stek kylling
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og krydre med en klype salt.

Stek kylling i 4-5 min, til brunet og gjennomstekt. Snu i ny og ne. Legg til side på en tallerken.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Stek grønnsaker
5

Varm opp olivenolje i samme stekepanne.

Stek gulrot, løk og squash i 4-5 min, til myke.

Tilsett kylling og marinade i stekepannen. La putre i 2-3 min, til gjennomvarmt.

Server
6

Anrett hvitløksris i dype tallerkener og topp med kylling.

Garner med peanøtter og sitrusfruktbåter.