Skip to main content
Sitrusstekt laks
Sitrusstekt laks

Sitrusstekt laks

med ovnsbakte grønnsaker og aioli

Det sies at man bør spise fisk minst én gang i uken, og det blir ingen sak med vår ovnsbakte sitrusfruktlaks! Fisken godgjør seg i en sitrusfruktduftende smørsaus og serveres med lune, ovnsbakt potet, paskinakk og brokkoli.

Tags:
Hvetefri
Barnevennlig
Allergener:
Selleri
Fisk
Sennep
Egg
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

250 g

Brokkoli

1 stk

Dill

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

250 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

40 g

Aioli

(Inneholder: Sennep, Egg)

500 g

Poteter

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter)

1 stk

Citrus

1 stk

Pastinakk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til rotgrønnsaker

½ ss

Vann til saus

¼ ts

Salt til grønnsaker

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Smør til steking

Næringsinnhold

Kalorier843 kcal
Energi (kj)3526 kj
Fett47.9 g
Mettet fett10.1 g
Karbohydrater65.8 g
Sukker12.5 g
Protein38 g
Natrium472.3 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C varmluft.

Skjær potet og pastinakk (uskrelt) i 2 cm store biter.

Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Bland sitrusfruktbuljong
2

Mens rotfruktene stekes, finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk dill.

Halver sitrusfrukt. Skjær den ene halvparten i tynne skiver.

Bland vann, buljong, hvitløk, en stor skvett sitrusfruktsaft og dill i en skål.

Ovnsbak brokkoli
3

Skjær brokkoli i 2 cm store biter.

Når det gjenstår 15 min av rotfruktenes steketid, fordel brokkoli på samme stekebrett. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i resterende tid.

Stek laks
4

Når det gjenstår 10 min av grønnsakenes steketid, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.

Stek laks med skinnsiden ned i 3-4 min.

Tilsett sitrusfruktbuljong
5

Snu laksen og tilsett sitrusfruktbuljong og smør. Stek i ytterligere 3-5 min, til gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Server
6

Anrett laks, rotfrukter og brokkoli på tallerkener.

Øs sitrusfruktbuljong over laks og garner med sitrusfruktskiver.

Topp grønnsaker med sesamfrø og server med en klatt aioli.